Želite pripremiti srednje pečen biftek? Srednje pečen biftek priprema se na vrlo jednostavan način. Upamtite ove savjete za srednje pečen biftek i svaki put ćete postići izvrsne rezultate.
Da biste pripremu srednje pečenog bifteka napravili što lakšom slijedite ove savjete. Prije nego što počnete, izvadite biftek iz hladnjaka i ostavite ga da se zagrije na sobnu temperaturu otprilike jedan sat prije pečenja.
Natrljajte biftek po cijeloj površini s dobrim komadićem maslinovog ulja i dobrim prstohvatom morske soli i crnog papra. Dodajte biftek u vruću tavu, zatim ga pecite 6 minuta za srednje pečeno ili po svom ukusu, okrećući svake minute. Za više okusa, isprobajte jedan ili kombinaciju sljedećih primjera.
Prepolovite režanj češnjaka i njime trljajte odrezak svaki put kad ga okrenete. Natrljajte biftek komadićem maslaca, slatkoća maslaca učinit će njegov okus božanstvenim! Ili napravite četku od začinskog bilja vezanjem drvenastih biljaka poput majčine dušice ili ružmarina na dršku drvene žlice i njome premažite biftek svake minute.
Nakon što je pečen po vašem ukusu, odložite srednje pečen biftek na tanjur koji može sakupiti sve lijepe sokove 2 minute. Izrežite lijepim oštrim nožem, a zatim poslužite s preostalim sokom pokapanim po vrhu. Odaberite omiljeni prilog za srednje pečen biftek i uživajte!