Biftek s gljivama priprema se brzo i jednostavno, a to je jelo koje će oduševiti sve ljubitelje bifteka. Pripremite biftek na malo drugačiji način.
Biftek s gljivama - sastojci:
- 75 dkg junećeg bifteka
- 2 glavice luka
- 120 ml kiselog vrhnja
- žlica sjeckanog peršina
- 25 dkg šampinjona
- 4 dkg maslaca
- pola žličice šećera
- ulje
- sol i papar
Biftek s gljivama - priprema:
Juneći biftek narežite na prutiće, šampinjone narežite na četvrtine i nasjeckajte luk.
U tavu stavite msliac i ulje te dodajte narezano meso, začinite sa soli i paprom i pržite oko 4 minute. Meso izvadite i stavite na toplo. Umjesto mesa stavite u tavu luk, šećer i sol te pržite dok luk ne omekša. Prženi luk protisnite kroz cjedilo i stavite u tavu koja nije nauljena, dodate šampinjone i pržite oko 3 minute. Na to sve stavite meso, peršin, kiselo vrhnje i promiješajte.
Biftek s gljivama je spreman za serviranje.