Bešamel umak možete pripremiti sami i začiniti ga prema vlastitom ukusu. Kako pripremiti bešamel umak za lazanje? Postoje različiti recepti za pripremu bešamel umaka za lazanje, donosimo vam jednostavan i brz recept.
Za bešamel umak za lazanje potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 7 žlica maslaca
- 6 žlica brašna
- 3 šalice toplog mlijeka
- prstohvat muškatnog oraščića
- 1/2 žličice soli
- papar
Priprema bešamela za lazanje:
Otopite maslac u loncu na srednjoj vatri. Dodajte brašno uz neprestano miješanje.
Nakon dvije mintue dodajte oko 2 žlice vrućeg mlijeka u lonac. Pola preostalog vrućeg mlijeka ulijte u lonac uz neprestano miješanje.
Umiješajte preostalo mlijeko u tavu, dodajte muškatni oraščić i sol. Kuhajte miješajući drvenom kuhačom sve dok umak ne postane gust i kremast, oko 15 minuta. Začinite paprom i maknite s vatre.
Ostavite bešamel za lazanje da odstoji oko 30 minuta prije nego krenete raditi lazanje.