Ovaj barbecue umak priprema se brzo sa samo nekoliko sastojaka koje obično imate u svom hladnjaku ili smočnici i sigurno ćete se svi zaljubiti u njega. Ako počastite prijatelje s ovim barbecue umakom tijekom roštilja, sigurno će vas pitati za recept. Evo kako se priprema ovaj veličanstveni barbecue umak.
Sastojci za barbecue umak:
- 2 šalice kečapa
- pola šalice jabučnog octa
- 1/4 šalice smeđeg šećera
- 2 žlice meda
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 1 žlica soka od limuna
- Prstohvat soli
- Prstohvat papra
- ¼ žličice češnjaka u granulama.
- 1/4 žličice ljutog umaka po želji
Priprema barbecue umaka:
Pomiješajte sve sastojke u srednje velikoj posudi za umake na srednjoj vatri. Pustite da dođe do mjehurića, a zatim smanjite vatru na nisku. Ostavite da se barbecue umak kuha dok se ne zgusne, oko 10 minuta.
Poslužite barbecue umak odmah ili ostavite da se malo ohladi i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana. To je to, upravo ste pripremili ovaj jednostavni barbecue umak.