Chaat masala je poznata azijska mješavina začina koja se naširoko koristi u indijskoj, pakistanskoj i bangladeškoj kuhinji. Često se sastoji od korijandera, asafoetide, crvenog čilija u prahu, tamarinda u prahu, kima, amchoor (suhi prah manga) i kala namak (crna sol). Podrijetlo ovog azijskog začina je pomalo mutno, ali se vjeruje da je mješavinu začina u 17. stoljeću izmislilo kuhinjsko osoblje mogulskog cara Shah Jahana.
Sveti bosiljak ili tulsi jedna je od sorti bosiljka podrijetlom iz Indije. Ovaj azijski začin ima ljubičaste cvjetove, dok su stabljike zelene s ljubičastom nijansom. Mnogo je pikantniji od ostalih vrsta bosiljka, pa ga često nazivaju ljutim bosiljkom.
Curry listovi su listovi stabla curryja, koje je porijeklom iz Indije i Šri Lanke. Listovi su tamnozelene boje, sjajni i aromatični, ispuštajući jedinstvenu, orašastu aromu kada se prže u ulju. Oni su glavni proizvod južnoindijske kuhinje, a ovaj azijski začin koristi se na isti način kao što se lovor koristi u zapadnim kuhinjama.
Galangal je korijen nalik đumbiru koji se široko koristi u tajlandskoj i indonezijskoj kuhinji kao aroma ili začin, karakteriziran svojom oštrom aromom. Postoje dvije vrste ovog azijskog začina: veći galangal, koji je svjetlije boje i suptilnije arome, koji se uglavnom koristi u tajlandskoj kuhinji, i manji galangal, koji je porijeklom iz Kine.