Kako biste napravili desert anđeoski kolač potrebno je oko sat vremena.
Anđeoski kolač - sastojci:
- 16 dkg šećera u prahu
- 2,5 dkg škrobnog brašna
- 1 žličica limunske kiseline
- 12 dkg pšeničnog brašna
- 12 bjelanjaka
Anđeoski kolač - priprema:
U zdjelu dodajte brašno, škrobno brašno, šećer u prahu (8 dkg) i sve zajedno izmješajte. Nakon toga istucite polučvrsti snijeg od bjelanjaka i limunske kiseline. U snijeg dodajte preostalih 8 dkg šećera u prahu i zajedno izmiksasjte.
U smjesu od bjelanjaka dodajte suge sastojke koje ste prethodno izmješali ( brašno, škrobno brašno, šećer u prahu (8 dkg) te napravite prozračnu pjenu.
Smjesu stavite u kalup za kolače s otvorom u srdini, poravnajte i stavite u pećnicu na 175 stupnjeva oko pola sata. Nakon što je kolač pečen izvadite ga iz kalupa tako što ćete ha okrenuti naopako i ostavite da se ohladi. Anđeosko kolač možete poslužiti s nekim preljevom ili uz kuglicu sladoleda.