Play ponuda

ŠTO NAPRAVITI KADA VAM MOBITEL PADNE / U SNIJEG? U ovih šest koraka spasite svoj dragocjeni uređaj

Image

Nije dovoljno samo otresti snijeg.

2.3.2018.
10:32
Play ponuda

Iako je snijeg, osobito na velikim minusima, načelno suh, vaš mobitel je sigurno topliji i brzo će otopiti površinski sloj. Osim toga, sa zatopljenjem će postajati sve opasniji, a što je još gore, za razliku od vode, lijepit će se za mobitel.

Zato je britanski distributer mobitela napravio popis što napraviti kada mobitel padne u snijeg, prenosi Mirror.

Što brže reagirajte

Prvo i osnovno. reagirajte čim brže. Smjesta ga pokupite i, ako možete, izvadite karticu i bateriju. Zamotajte mobitel u nešto mekano. Idealni su papirnati ručnici, no u nedostatku će poslužiti i vaše rukavice (naravno, ako nisu mokre).

Ne tresite

S mokrim mobitelom postupajte što nježnije. Ako ga tresete mogli biste vlagu potjerati dublje u mobitel.

Posušite unutrašnjost

Pokupite eventualne kapljice tapkanjem mekim ručnikom (ili papirnatom maramicom). Nemojte trljati kako ne biste dodatno raširili vodu.

Nipošto sušilo

Ako je na mobitelu mnogo vode, pokušajte tih nekoliko kapi usisavati. Naravno, držeći cijev usisavača na razumnoj udaljenosti (kako ne bi voda ušla u sam usisavač). Nipišto ne koristite fen jer će samo utjerati vodu dublje. Iz istog razloga nije uputno ni puhati u mobitel. Osim toga, tako ćete ga dodatno navlažiti jer će sse vlaga iz daha kondenzirati.

Vječita riža ili silika

Ako imate, stavite mobitel među paketiće silica gela. Ako ne, poslužit će i riža.

Čekajte

Kratki spoj je najgora stvar koja se može dogoditi mobitelu pa pričekajte prije nego što upalite. Što dulje četate, to bolje.

Ponegdje se savjetuje i isprati

Play ponuda
Play ponuda