BRRR / Kako zmije mogu završiti u zahodu? Spriječite horor scenarij uz pomoć ovih metoda

Image
Foto: Shutterstock

Postoji nekoliko načina kako zmije mogu završiti u zahodu, a voda ih privlači jer im pruža hranu i zaklon

30.6.2024.
17:59
Shutterstock
VOYO logo

Razumljivo je da se mnogi ljudi boje zmija, pa pomisao na otvaranje poklopca WC školjke i pronalaženje tog gmaza kako se opušta u njoj može biti doista zastrašujuća, piše House Digest.

Iako postoji nekoliko načina na koje zmije mogu završiti u zahodu, kao što je pad iz ventilacijskog otvora na krovu, gmizanje iz kanalizacije ili tako što su zaglavile u septičkoj jami, one najlukavije dobile su pristup vašoj školjci tako što su već bile u vašoj kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'NIJE MI SVJEDNO' /

Dalmatincu se zmija uvukla ispod haube auta: Tri dana ju nije mogao istjerati

Image
'NIJE MI SVJEDNO' /

Dalmatincu se zmija uvukla ispod haube auta: Tri dana ju nije mogao istjerati

Možda su ušle kroz pukotinu u okviru prozora ili kroz rupu u vašem podrumu. Kada zmija uđe u vaš dom, sve male pukotine oko vašeg WC-a mogle bi joj omogućiti da u njemu ostane. Voda ih privlači jer im pruža hranu i siguran zaklon. Zbog toga, ako imate zmiju kao kućnog ljubimca, vjerojatno će pronaći vaš WC kao udobno mjesto za skrivanje.

Srećom, jednim jednostavnim trikom možete spriječiti da se zmije uvuku u vaš WC. Brtvljenjem svih pukotina oko njega, možete im otežati ulazak unutra kada je poklopac zatvoren. Iako će ovo spriječiti zmije da ulaze u WC, možda biste trebali provjeriti kako uopće ulaze u vaš dom. Razmislite o provjeri problema s temeljima i obratite se stručnjaku da ukloni sve žive zmije koje su završile u vašem WC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto se zmije uvlače u WC školjku?

Možda se čini čudnim da zmije žele ući u vaš dom i možda se pitate što to znači ako je zmija u vašem WC-u. Često je takvo ponašanje posljedica njihovih fizičkih potreba. Zmije ne mogu regulirati vlastitu tjelesnu temperaturu, pa kad je vani vruće, često traže mračno mjesto da se rashlade.

Image
Foto: Shutterstock

To vaš WC čini savršenim mjestom, ali mogu postojati i drugi razlozi zbog kojih zmije ulaze u vaš dom. Ako slučajno živite u ruralnijem okruženju, u blizini može biti puno lakog plijena, poput miševa. To zmijama daje stalan izvor hrane i mogu smatrati vaš dom odličnim izvorom vode i zaklona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako zatvorite sve pukotine koje vode u vaš dom i provjerite je li vaš WC siguran, možete ih spriječiti da uđu u kuću.

Kako spriječiti ulazak zmija u dom?

Provjerite ima li na području gdje se vaš WC spaja s podom pukotina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zmije mogu ući u vaš dom kroz najmanje otvore. Dakle, važno je zatvoriti sve pukotine ili praznine oko vaše kupaonice iznutra i izvana", objasnila je Jennifer Mecham, stručnjakinja za zmije s Reptiles Bloga. Ako primijetite da se brtva oko WC školjke istrošila ili je popucala, vjerojatno je vrijeme da je zamijenite.

Najprije odlijepite napukli brtveni sloj i očistiti pod. To će vam pomoći osigurati dobro brtvljenje bez ikakvih pukotina. S vodootpornim brtvljenjem koje je dizajnirano za vodovod, upotrijebite pištolj za brtvljenje kako biste napravili tanki sloj oko baze vašeg WC-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim upotrijebite alat za brtvljenje kako biste ga zagladili. Možete staviti rukavicu ili omotati prst vlažnom maramicom kako biste zagladili brtvilo. Provjerite ima li u kupaonici drugih područja u koja bi se zmije mogle ušuljati i zatvorite ih.

POGLEDAJTE VIDEO: Noćna mora njima je postala stvarnost. Obitelj u Dugavama dočekala zmija ispred kupaonice: 'A u p****'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo