Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
OVIH ŠEST STVARI DRŽITE NA KRIVOM MJESTU: /

Od jaja do parfema - i onda se pitate zašto se tako brzo kvare

Niste vi krivi, tako su vas naučili ili je jednostvarno stvar zdrave logike (koja vas je podmuklo iznevjerila)

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

O nekim stvarima uopće ne razmišljate, već ih odrađujete automatski, iz navike. Jedna od takvih je odlaganje namirnica i kozmetike uvijek na isto mjesto. Marketinška menadžerica Vlatka Lake tvrdi da mnogo toga pogrešno čuvamo i zato se brže kvari.

Jaja

Neki jaja drže u hladnjaku, drugi na sobnoj temperaturi. Stručnjaci se slažu da ih ipak valja držati u hladnjaku, ali nipošto ne u vratima, gdje se obično nalaze predviđeni spremnici upravo za jaja. Namirnica je to koja je posebno osjetljiva na nagle promjene temperature, a zbog čestog otvaranja hladnjaka mogu se znatno brže pokvariti ako ih držite u vratima.

Orašasto voće

Većina svoje orašide drži u zdjelici na stolu, ali za bogatiji okus i dulje trajanje treba ih čuvati u hladnjaku. Toplina ubrzava oksidaciju, a u hladnjaku će vaši lješnjaci i bademi dulje zadržati vlažnost.

Parfemi

Umjesto u ormariću ili na sobnoj polici, mirisi također trebaju stajati u hladnjaku jer tako dulje mirišu. Parfemi i kolonjske vode s visokim udjelom ulja pokvare se nakon nekog vremena stajanja na svjetlu i toplini. Mirisi moraju biti daleko od prozora i kupaonice. Uvijek ih držite na hladnom i suhom mjestu.

Šampanjac

Iako većina voli kad je pjenušac rashlađen, držanje u hladnjaku dulje vrijeme loše utječe na mjehuriće jer je unutra zrak presuh i prehladan. Držite svoju bocu na nekom drugom hladnom mjestu, a stavite je u hladnjak tek dan prije no što ga mislite piti.

Puder

Kozmetičke torbice najpopularnijje su mjesto za držanje šminke, ali zbog visoke temperature i zatvorenom neseseru, ulje iz pudera može se pokvariti. Da biste izvukli maksimum od pudera, držite ga u hladnjaku ili hladnoj i mračnoj ladici.

Brašno

Kada ste potrošili brašna koloiko vam je trebalo, vjerojatno ste ostatak vratili natrag u kuhinjski ormarić. Ako je vrećica s brašnom otvorena, izložena je bakterijama koje mogu dovesti do kvarenja. Radije presipajte brašno u plastičnu posudu s poklopcem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike