Play ponuda

OVIH ŠEST STVARI DRŽITE NA KRIVOM MJESTU: / Od jaja do parfema - i onda se pitate zašto se tako brzo kvare

Image
Foto: Thinkstock

Niste vi krivi, tako su vas naučili ili je jednostvarno stvar zdrave logike (koja vas je podmuklo iznevjerila)

17.10.2018.
14:45
Thinkstock
Play ponuda

O nekim stvarima uopće ne razmišljate, već ih odrađujete automatski, iz navike. Jedna od takvih je odlaganje namirnica i kozmetike uvijek na isto mjesto. Marketinška menadžerica Vlatka Lake tvrdi da mnogo toga pogrešno čuvamo i zato se brže kvari.

shimmer fallback
shimmer fallback

Jaja

Neki jaja drže u hladnjaku, drugi na sobnoj temperaturi. Stručnjaci se slažu da ih ipak valja držati u hladnjaku, ali nipošto ne u vratima, gdje se obično nalaze predviđeni spremnici upravo za jaja. Namirnica je to koja je posebno osjetljiva na nagle promjene temperature, a zbog čestog otvaranja hladnjaka mogu se znatno brže pokvariti ako ih držite u vratima.

shimmer fallback
shimmer fallback

Orašasto voće

Većina svoje orašide drži u zdjelici na stolu, ali za bogatiji okus i dulje trajanje treba ih čuvati u hladnjaku. Toplina ubrzava oksidaciju, a u hladnjaku će vaši lješnjaci i bademi dulje zadržati vlažnost.

shimmer fallback
shimmer fallback

Parfemi

Umjesto u ormariću ili na sobnoj polici, mirisi također trebaju stajati u hladnjaku jer tako dulje mirišu. Parfemi i kolonjske vode s visokim udjelom ulja pokvare se nakon nekog vremena stajanja na svjetlu i toplini. Mirisi moraju biti daleko od prozora i kupaonice. Uvijek ih držite na hladnom i suhom mjestu.

Image
ZAMKA U HLADNJAKU ZBOG KOJE VAM SE HRANA KVARI: /

Ovo je jedini pravi način za organizaciju namirnica

shimmer fallback
shimmer fallback

Šampanjac

Iako većina voli kad je pjenušac rashlađen, držanje u hladnjaku dulje vrijeme loše utječe na mjehuriće jer je unutra zrak presuh i prehladan. Držite svoju bocu na nekom drugom hladnom mjestu, a stavite je u hladnjak tek dan prije no što ga mislite piti.

shimmer fallback
shimmer fallback

Puder

Kozmetičke torbice najpopularnijje su mjesto za držanje šminke, ali zbog visoke temperature i zatvorenom neseseru, ulje iz pudera može se pokvariti. Da biste izvukli maksimum od pudera, držite ga u hladnjaku ili hladnoj i mračnoj ladici.

shimmer fallback
shimmer fallback

Brašno

Kada ste potrošili brašna koloiko vam je trebalo, vjerojatno ste ostatak vratili natrag u kuhinjski ormarić. Ako je vrećica s brašnom otvorena, izložena je bakterijama koje mogu dovesti do kvarenja. Radije presipajte brašno u plastičnu posudu s poklopcem.

Play ponuda
Play ponuda