Osušene naslage sapuna u kupaonici su gotovo dijelom inventara jer stalno peremo ruke i tuširamo se, a nije baš najpraktičnije nakon svake uporabe kupaonice temeljito čistiti. Jednoj je ženi dozlogrdilo konstantno mučenje s odstranjivanjem taloga s pločica i tuš kabine te je odlučila pronaći rješenje jednom zauvijek. Svoje je iznenađujuće otkriće podijelila u grupi na Facebooku i oduševila korisnike.

"Isprobala sam toliko proizvoda za čišćenje stakla u tuš kabini i ništa nije upalilo. Onda sam vidjela post o učinkovitosti kuhinjske spužve s drškom, deterdženta i sredstva za ispiranje posuđa i pomislila - samo se jednom živi", napisala je majka na Fejsu i objavila fotografije svoje tuš kabine prije i poslije čišćenja.

Odokativna mjera

Dramatična razlika u čistoći govori sama za sebe i dokaz je da ova tri sastojka koja se nikad ne biste sjetili unijeti u kupaonicu imaju moć uklanjanja i najtvrdokornijih mrlja. "Eh, da, prljava voda koja odlazi na drugoj fotki je od stakla", napomenula je.

Stotine komentara naslagale su se u ispod njezine objave, a ljude je zanimalo u kojem je omjeru pomiješala deterdžent za suđe i sredstvo za ispiranje. "Odokativno sam stavila malu količinu sastojaka u ručku od spužve i dodala vode do kraja", odgovorila je majka.

Znate li o kakvoj je spužvici riječ?

Inače, takve spužvice s drškom možete nabaviti u svakom supermarketu i vrlo su praktične. Drška ima čep koji skinete i u nju ulijete sredstvo za čišćenje, a potom se pritiskanjem spužve na površinu ono samo dozira. Te su spužvice namijenjene za pranje lonaca i tanjura, ali pokazale su se odličnima i za čišćenje prozora, zrcala i tuš kabine.

"Da, promijenilo mi je život. Najbolji trik za čišćenje ikad", napisala je jedna žena u komentarima, a druga je dodala: "Isprobala sam trik danas i zaista je najučinkovitiji za koji sam čula."