'TO SE ZVAO DOM' / Fotografija iz '80-ih izazvala provalu nostalgije: 'Ovako su izgledali stanovi u Jugoslaviji, vidite li nešto čudno?'

Image

Osim vrištećeg smeđeg interijera, svima upada u oči jedan drugi detalj: 'Ispočetka mi čudno nešto, djeca sjede bez mobitela u rukama, a bogami i roditelji. I onda klik - pa da...'

8.11.2022.
11:11
Play logo

Na Facebook stranici Nostalgija objavili su fotografiju stereotipnog stana iz '70-ih i '80-ih godina uz opis "Ovako su izgledali stanovi u Jugoslaviji osamdesetih". Osim vrišteće smeđeg interijera, svima upada u oči jedna stvar.

"Tom stanu ne fali ništa. Vidite koliko ljubavi ima, djeca sjede roditeljima u krilu, to je bilo najvažnije  Ne kao sad kad svatko sjedi za sebe i samo u mobitel gleda. Nema nitko vremena za pričanje. To je tužno i žalosno", "Ja sam najprije uočila da roditelji drže djecu u krilu. Bilo je to vrijeme ljubavi u obitelji. Sad svatko u svoj telefon gleda", " Stan nije bitan na ovoj slici. Meni super!!! Ja sam imala prelijepo djetinjstvo u takvom kućanstvu!!! Moji roditelji, sestra, ja, crtići u 19.15, silni gosti, sijela!!! Meni ništa nije falilo, a topline doma bilo napretek!!!", "I što im je falilo? To se zvao dom, u kojem smo bili sretni...."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"E to su bila vremena sedamdeset i neke, kada su stare susjede dolazile kod moje bake da bi uvečer gledale dnevnik i neku seriju na takvom crno-bijelom televizoru. Bila su to neka posebna vremena", " Ostavite na stranu kako su izgledali stanovi. Pogledajte kako su izgledale obitelji, znalo se tko je tko u obitelji. A ovo danas, sačuvaj Bože". "Prelijepa slika, ispočetka mi čudno nešto, djeca sjede bez mobitela u rukama, a bogami i roditelji. I onda klik. ...pa da, to su stara dobra vremena, stvarno super obitelj na okupu", "Bilo je to lijepo vrijeme, a što fali tim stanovima? U njima je bilo puno ljubavi i topline. Susjed je uvijek bio dobrodošao na druženja. A tko se danas druži? Samo trka za novcem i tipkanje po mobitelu."

Image
HM, ZANIMLJIVO /

Širi se hit fotografija s ljetovanja '70-ih i svima upada u oči jedna stvar: 'Svi su kao manekeni, a danas...'

Image
HM, ZANIMLJIVO /

Širi se hit fotografija s ljetovanja '70-ih i svima upada u oči jedna stvar: 'Svi su kao manekeni, a danas...'

'Tada su bar imali stanove'

Ipak, bilo je i onih koji su istaknuli ružnu stranu tih vremena. "Ima li koja slika gdje se čeka u redovima za kavu, ulje, prašak za pranje rublja?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, i njima su brzo odgovorili: "Ovi stanovi koji se izdaju po Novom Sadu za 500 eura i dalje izgledaju tako?", "Pa možda ne izgledaju moderno, samo u tom vremenu su bar imali stanove... od firme ili grada. A danas? Ili kupi ako ti roditelji mogu platiti ili u najam", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo