Kako oblikovati kućni ured?

Pri odabiru namještaja vodite računa da on osigurava udobno i produktivno ozračje, a osim na izgled, obratite pažnju i na raspored elemenata s obzirom na njegovu veličinu.

13.10.2010.
16:07

Prostor

Odaberite veličinu namještaja koja odgovara veličini prostora – neka on ne bude niti premalen niti prevelik. Prazan ured u kući djeluje ogromno, sve dok u njega ne stavite radni stol i stolac. Stoga, izmjerite prostor te raspored prozora i vrata, kako biste njima prilagodili namještaj.

Koliko ćete dnevno vremena provoditi u uredu?

Odgovor na ovo pitanje važan je faktor pri određivanju udobnosti. Ako ga koristite pola sata dnevno kako biste provjerili e-mailove, možete se slobodno zaigrati sa stilskim namještajem koji nije nužno jako udoban. Ali, ako ćete ovdje provoditi 7 do 10 sati dnevno, udobnost je imperativ.

Financije

Kao i kod svakog drugog namještaja, možete ga kupiti za manju ili veću novčanu svotu. Na internetu te u časopisima za uređenje interijera crpite inspiraciju za uređenje, ali i informacije o cijenama namještaja. Imajte na umu da ćete osim bazičnog namještaja trebati mnoštvo računalne opreme te dekorativnih i funkcionalnih sitnica.

Stil

Na raspolaganju imate sve stilove, od antiknog namještaja do potpuno suvremenog. Pri odabiru tradicionalnog namještaja, primjerice stolaca, na umu opet imajte udobnost. Iako izgleda neodoljivo, treba biti fleksibilan i prilagodljiv. Moderni stolci u većini slučajeva su ergonomični, no često se svojim futurističkim izgledom ne uklapaju među već postojeći namještaj u domu. Zlatno je pravilo: kad se odlučite za jedan stil, ostanite mu vjerni.

Odgovarajući namještaj

Udobni namještaj kućnog ureda znači da on 'odgovara' vašem tijelu. Ako ste visoka osoba, važno je da stol i stolac budu prilagođeni i proporcionalni vašoj visini. Isto vrijedi i za niže osobe, jer tijekom sati provedenih za radnim stolom važno je da imate pravilno držanje, visinu stolca prilagođenu stolu te da vam stopala u potpunosti dodiruju pod, poručuju iz časopisa za uređenje interijera Moja4zida.

Prethodni članci:

arti-201008250203006 arti-201007210250006 arti-201006160259006 arti-201004130301006 arti-201001120142006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali