IMATE LAMINAT? / Velike su šanse da radite groznu grešku pri čišćenju, ovo je jedini pravi način

Image
Foto: Pixabay

Otprilike jednom mjesečno sve podne površine prebrišite krpom natopljenom sredstvom za temeljito dubinsko čišćenje laminata

29.2.2020.
13:40
Pixabay
VOYO logo

Laminantni podovi, osim što estetski lijepo izgledaju, jednostavno se postavljaju, preko svoje površine imaju zaštitni sloj, te su puno jeftiniji od onih drvenih.

Direktorica laboratorija koji je zadužen za čišćenje u Good Housekeeping Institutu Carolyn Forte za portal goodhousekeeping.com otkrila je kako pravilno održavati laminatne podove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije svega, podove treba dobro usisati kako bi se uklonila nečistoća iz pukotina.

"Isključite rotirajuću četku kako njezine čekinje ne bi izgrebale vaše podove i raspršile prljavštinu", savjetovala je Carolyn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Pixabay

Podove perite jednom mjesečno ili češće

Otprilike jednom mjesečno sve površine prijeđite krpom natopljenom sredstvom za temeljito dubinsko čišćenje laminata. Prostorije poput kuhinje ili hodnika očistite i češće jer se brzo isprljaju. Nabavite krpu od mikrofibre koja se može prati ili onu s jastučićima za jednokratnu upotrebu. Lagano prskajte sredstvo za čišćenje laminata kako ne biste previše namočili pod te zatim sve obrišite krpom.

Kako biste spriječili oštećenje podova, nemojte ih laštiti ili prekrivati voskom. Također, nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak za čišćenje te čeličnu vunu. Oni mogu napraviti ogrebotine na podu te oštetiti njegov zaštitni površinski sloj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbolje je ne koristiti parne čistače. Oni mogu napraviti toliku štetu da vam proizvođač neće priznati garanciju koju vam je dao na laminat. Na to vas moraju upozoriti i proizvođači podova", rekla je Forte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo