Degustacija vrhunske kulinarske tehnologije

U prostorijama Kluba Gastronomada održana je degustacijska prezentacija Kenwood i DeLonghi uređaja za stvaranje gurmanskih užitaka.

2.12.2010.
13:46
VOYO logo

Kroz niske sljedova jela koja su pripremana upotrebom KitchenMachinea (multifunkcijskog miksera) – uz bezbroj dodataka pretvara u profesionalni robot koji spravlja sladoled, služi za rađenje pašti, simulira profesionalni stroj za miješanje tijesta, izvlači kobasice,... TriBlade Kendwood blender s tri oštrice pomogao je pri pripravljanju laganih kremica i namaza. Kava iz DeLonghi kafe aparata dozvala je mirise pravih talijanskih espressa.

Za vrhunski gurmanski doživljaj pobrinuo se chef Marin Rendić, koji vodi kuhinju novigradskog restorana PepeNero, a u gastronomade je stigao ravno s „prakse“ iz španjolskog restorana Arzak koji ima tri Michelin zvjezdice (***) i iz trenutno najboljeg restorana na svijetu, Noma u Kopenhagenu; gdje je svakodnevno pripremao vrhunske delicije koristeći najnaprednije uređaje i tehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac prezentacije zasigurno je bilo kuhanje na -192 stupnja celzijusa korištenjem tekućeg dušika. Začinske note delicijama dodale su kapljice mladog ekstradjevičanskog maslinovog ulja Sandi Chiavalona. Uvod u prezentaciju krenuo je s jedinstvenim Proseccom Varaschin (zastupnik Vitis O&N), a za ostale vinske note pobrinuli su se St.Hills vinarija s etiketom Nevina, Piquentum s Malvazijom, te Bibich sa Sangreal Shiraz etiketom. Posebno nas je razveselilo da su i sami vlasnici vinskih kuća svojim prisustvom povećali ukupan dojam prezentacije. Kraj cijelog druženja obilježio je Rhum Caroni (zastupnik Vitis O&N) odležan 18 godina, te vrhunska kava iz DeLonghi Aparata.

Degustacijski Ručak

Couvert Dobrodošlice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tostirani mini sendvič od pivskog kruha sa sjemenkama i podimljenim namazom od škampa

Duo minijaturnih palačinki - crne od sipe, zelene aromatizirane blitvom i punjene sirom, pršutom i kukuruznim kruhom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arancini na štapićima - crni sipini, žuti kukuruzni s oradom i bijeli s listom i ciklom

Prosseco Varaschin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

****

Prvi Slijed

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sashimi od novigradskog lista osvježen s ex Albis Chiavalon maslinovim uljem i limunom na listu od mrkve i mandarine s baby rukolom Piquentum Malvazija

****

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi Slijed

Juha od bijelog graha s pečenom sipom uz lagano tostirani kruh i crni žele od sipe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piquentum Malvazija

****

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći Slijed

Domaći ravioli punjeni brancinom s istarskim tartufom u obliku pjenice i uz netom naribanim listićima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

St.Hills Nevina (cuvee chardonnay i malvazija) ****

Četvrti Slijed

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pačji file s granny smith jabukom uz ciklu kuhanu u reduciranom vlastitom soku

Bibich Sangreal Shiraz

Tekst se nastavlja ispod oglasa

****

Peti Slijed

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sladoled od cikle, crnog papra s maslinovim uljem Chiavalon uz snijeg od celera (pripremljeno s tekućim dušikom)

****

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šesti Slijed

Čokoladna cigara Amadei punjena čokoladnom kremom aromatiziranom virgina duhanom iz Virovitice Mini Cappucino by PepeNero Rhum Caroni ****

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UZ HRANU SMO POSLUŽILI PET VRSTA DOMAĆEG KRUHA UZ EXTRADJEVIČANSKO MLADO MASLINOVO ULJE CHIAVALON KRUH: CRNI OD SIPE ,SA SJEMENKAMA BUČE, SA SEZAMOM, BIJELI I S MASLINAMA

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo