Limunska kiselina se obično koristi za uklanjanje kamenca iz kuhala za vodu, slavina i drugih kućanskih aparata. Međutim, ako se limunska kiselina nepravilno koristi, može doći do oštećenja uređaja. Ovdje možete saznati što biste trebali znati o doziranju, vremenu izlaganja i kompatibilnosti s različitim materijalima prilikom skidanja kamenca limunskom kiselinom. Pogledajte kako se koristi limunska kiselina za skidanje kamenca.
Limunska kiselina smatra se ekološki prihvatljivim i jeftinim kućnim lijekom za uklanjanje mrlja od kamenca, koji za razliku od octa ne ostavlja neugodan miris. I doista, kiselinu možete koristiti za otapanje kamenca pod uvjetom da se pridržavate nekoliko osnovnih pravila. Jer inače limunska kiselina može učiniti više štete nego naslage kamenca protiv kojih se želite boriti. Evo kako se koristi limunska kiselina za skidanje kamenca na praktičnom primjeru.
Ovako se koristi limunska kiselina za skidanje kamenca iz kuhala. Limunska kiselina se može koristiti za čišćenje kuhala za vodu, pod uvjetom da se ne zagrijava. I ovako to funkcionira:
Kuhalo potpuno napunite hladnom ili mlakom vodom. Dodajte vrećicu limunske kiseline u prahu (25 g) i promiješajte smjesu. Ostavite tekućinu da djeluje najviše tri do četiri sata, a da je prethodno ne prokuhate. Nakon što ispustite mješavinu limunske kiseline, kuhalo za vodu nekoliko puta temeljito isperite hladnom vodom. Sada ste sigurni kako se limunska kiselina koristi za skidanje kamenca.