Play ponuda

Kako proširiti odjeću / Uz pomoć naših savjeta uspješno proširite odjeću

Image

Kako proširiti odjeću? Donosimo odgovor na pitanje kako proširiti odjeću.

20.9.2021.
12:19
Play ponuda

Tjesna vam je odjeća i ne znate kako ju proširit. U nekoliko koraka uspješno proširite odjeću.

Najprije napunite umivaonik za rublje ili veliku posudu s najmanje 1 litrom mlake vode. Većina pletene odjeće poput pamuka, vune i kašmira bolje će reagirati na ovaj tretman od tkanina s čvršćim tkanjem poput svile, poliestera ili umjetne vune. Morate paziti da ne koristite toplu ili hladnu vodu.

Koristeći dječji šampon ili nježni regenerator za kosu, umiješajte otprilike 1 žlicu na 1 litru vode. Umiješajte dok voda ne poprimi glatku, sapunastu konzistenciju. Regenerator i šampon za bebe mogu opustiti vlakna vaše skupljene odjeće. Kad se vlakna opuste, postaju lakša za rastezanje i preoblikovanje. To će vam omogućiti da rastegnete odjeću natrag do odgovarajuće veličine.

Uronite skupljenu odjeću u otopinu sapuna pazeći da je potpuno prekrivena na 30 -ak minuta. Možete početi nježno rastezati odjevni predmet pod vodom dok se natapa.

Izvadite odjevni predmet iz otopine vode sa sapunom, osušite ga i čvrsto stisnite kako biste uklonili višak vlage. Nemojte ispirati odjeću. Sapunasta voda mora nastaviti proces opuštanja vlakana dok radite na rastezanju i preoblikovanju odjeće.

Položite veliki ručnik i odjeću stavite na vrh. Postupno smotajte ručnik s odjećom koja je još unutra. U ručniku bi trebao ostati oko 10-15 minuta. Kad završi, trebao bi biti vlažan, ali ne više mokar.

Prebacite odjeću na drugi ravni, suhi ručnik. Lagano rastegnite odjeću natrag u pravilan oblik i po potrebi učvrstite na mjestu teškim predmetima. Ako nemate teške predmete, vlažni odjevni predmet pričvrstite štipaljkama za rub ručnika ili zakačite na veliku plutenu dasku.

Nastavite sušiti ravno dok ne preostane preostala vlaga.

Ako ste odjeću pričvrstili za ručnik, odjeću možete staviti na vješalicu i ostaviti da se osuši na sunčanom ili suhom mjestu. Gravitacija će također dodatno rastegnuti odjeću. Ako ova taktika ne donosi velike promjene, možete ponavljati ovaj postupak dok ne dobijete dovoljnu željenu veličinu. Upravo ste proširili odjeću.

Play ponuda
Play ponuda