Organizacija kuhinje /

Kako organizirati kuhinjske elemente?

Image

Kuhinja je prostorija u kući u kojoj se pripremaju svakakve delikatese. Kako na pravi način organizirati kuhinjske elemente i spriječiti pomutnju?

26.9.2021.
13:47
VOYO logo

Suprotno onome što mnogi misle, nije vam potreban ogroman prostor da biste imali funkcionalnu kuhinju - više se radi o tome kako organizirate prostor koji imate!

Prije nego što odlučite postavljati kuhinjske elemente, procijenite cijeli prostor kuhinje te ga podijelite u zone. Najlakši način za to je imati bilježnicu i olovku i zapisati ih, uključujući i koje stavke pripadaju kojim zonama. Evo primjera kako bi to izgledalo:

Zona 1: Svakodnevno - (najjednostavniji pristup, po mogućnosti u blizini perilice posuđa) tanjuri, zdjele, osnovno stakleno posuđe, šalice, poslužni pribor, pribor za jelo

Zona 2: Kuhanje - (locirajte blizu pećnice ili dometa) lonci, tave, posuđe, daske za rezanje, lopatice, drvene žlice, mjerne čaše/žlice, zdjele za miješanje, bilo koji drugi predmeti za pečenje itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zona 3: Ostava - suha roba, začini, veći kuhinjski dodaci itd.

Zona 4: Pribor i skladištenje - (u blizini hladnjaka ako je moguće) tupperware, skladištenje hrane, omot hrane, ziploc vrećice, limena folija, predmeti za odlaganje itd.

Zona 5: Kava i bar - šalice za kavu, mahune, pribor za kavu, lonac za kavu ili keurig, pribor za jelo kao što su čaše za vino, čaše za čaše, ostalo stakleno posuđe, pribor za bar itd.

Zona 6: Ispod sudopera - sredstva za čišćenje, dodatni sapun za ruke, vreće za smeće, recikliranje itd.

Sada kada znate koje stavke idu kamo, razmislite o tome kako ih postaviti. Držite predmete koje najviše koristite u visini očiju, a dijelove za koje se vidi da su manje iskorišteni držite dalje ili gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo