Feng shui ima svoja pravila za svaku prostoriju u vašem domu, pa tako i za svaki pojedini element prema tome i za postavljanje ogledala. Vrlo je važno na dobra mjesta i pravilno postaviti ogledala u vaš dom kako ne biste blokirali pozitivnu energiju u vašem domu.

Kako postaviti ogledala prema Feng shui pravilima? Vrlo je važno da se ogledalo u vašem hodiniku ne nalazi nausprot ulaznih vrata jer time blokira ulazak pozitivine energije u vaš stan. Pozitivna energija ulazi u vaš stan kroz ulazna vrata. Prema Feng shuiju ogledalima nije mjesto u hodniku.

Što se tiče dnevne sobe u nju možete postaviti ogledala, ali imajte na umu da prema Feng shuiju ukoliko imate više negativnih gostiju u dnevnom boravku tada će se i negativna energija udvostručiti.

Idealno mjesto za postavljanje ogledala u stanu je blagovaonica, to je mjesto gdje bi trebalo postaviti ogledala i zadržimo bogatstvo u stanu, odnosno životu.

Izbjegavajte postavljanje ogledala u kuhinji, primjerice, ogledala okrenuta prema pećnici donosit će negativnu energiju u vaš dom.

Što se tiče spavaće sobe ogledala ne smiju biti okrenuta prema krecetu jer mogu biti uzrok lošeg sna te prema nekim feng shui mišljenjima mogu privući treću osobu u vašu vezu. Ako postavite ogledalo na unutrašnju stranu ormara, tada vodite brige da ormar bude uredno složen.

Kupaonica je prostorija gdje se uvijek nalazi ogledalo, ali kako prema Feng shuiju postaviti ogledalo u kupaonici? Važno je da ogledalo ne postavite nasuprot ulaznih vrata i WC školjke.

Ogledala osim što su funkcionalan imaju i dekorativnu ulogu, ali ako uređujete stan prema feng shuiju pazite na koja mjesta postavljate ogledala.