Kako bi se u prostoru širila pozitivna energija po Feng shui je važan odabir boja. Što po Feng shui znače pojedine boje? Kako odabrati boje za svoj stan prema Feng shui?

Feng shui smatra da prilikom odabira boja vodite računa da skladno upotrijebite pet elemenata, a a svaki od tih elemenata nosi određenu boji i zajedno s određenim elementom stvara i širi energiju.

Osnovi elementi su: drvo, voda, vatra, metal i zemlja. Uz te osnovne elemente vežu se sljedeće boje: uz drvo veže se plava i zelena boja, uz vodu veže se tamno plava i crna boja, uz vatru veže se crvena boja, uz metal veže se bijela, bež i srebrna boja, dok se uz zemlju veže žuta boja.

Svaka od tih boja prema feng shui nosi određeno značenje, tako žuta boja znači obilje, bijela znači nevinost i vjerovanje, plava boja je simbol povjerenja i želje za znanjem, crbena boja je boja energije i snage, dok je zelena boja simbol rasta i životne snage.

Prema tome koji materijal odabirete za uređenje svog doma odaberite i boju, jer prema Feng shui svakak boja nosi određenu energiju. Feng shui je vještina koja svojim principima nastoji dovesti pozitivnu energiju u vaš životni prostor, zato je važno da slijedite pravila kako ne bi došlo do sukoba određenog elementa i boje i time bi se stvarala negativna energija i javljalo bi se sve veće nezadovoljstvo unutar vašeg životnog prostora.