Kada je najbolje korisiti eterično ulje naranče? Postoje različita eterična ulja, svako od njih ima svoje karakteristike i posebnosti. Eterično ulje naranče poznato je i kao slatko narančino ulje. To je ulje koje ima izrazito osvježavajući i ugodan miris. Osim toga to je ljetkovito eterično ulje koje ima jako imunološko djelovanje.

Eterično ulje naranče je poznato kao ulje koje pruža dobro raspoloženje te optimizam. Koristi se protiv glavobolje, za ublažavanje simptoma PMS-a, te za cirkulaciju.

Eterično ulje naranče ima brojne prednosti i ljekovita svojstva, između ostalog potiče zacjeljivanje rana na koži, obnavlja oštećenu kožu, protiv akni. Može se koristiti za njegu lica, i to tako da razrijedite malu količinu eteričnog ulja naranče u baznom ulju i samo ga utrljate na lice. Eterično ulje naranče možete se kombinirati s eteričnim uljem čajevca ili tamjana.

Ako ste se odlučili koristiti eterično ulje naranče protiv akni tada uzmite nekoliko kapi eteričnog ulja naranče, pomiješajte s kokosovim uljem i vatom nanesite na akne.

Eterično ulje naranče je ugodnog mirisa, djeluje osvježavajuće i opuštajuće.