Peka zahtijeva malo posebnog rukovanja i dodatni napor kako bi obavili potrebno čišćenje. Za redovito čišćenje, nakon što se ispekli peku, najedite se, a nakon toga odmah krenite na čišćenje peke dok je još topla. Bilo bi poželjno da ju očistite čim prije.
Nije važno imate li sapun ili ne, možete koristiti i samo vruću vodu uz četkicu za čišćenje kako bi uspjeli očistiti peku iznutra i izvana. Ako se hrana zaglavila u peki, utrljajte sol i vodu sve dok se ne odmakne.
Nakon toga morate temeljito isprati peku i obrisati je ručnikom, a potom zagrijati na laganoj vatri da bi se peka osušila do samog kraja.
Za završno čišćenje, nanesite neki lagani premaz hranjivih ulja s papirnatim ručnikom te ga obrišite sa svježim papirnatim ručnikom da bi uklonili višak ulja.
Što se tiče korištenja sapuna, blagi sapun neće naštetiti polimeriziranom uljnom sloju, ali on može ukloniti ostatak ulja koji se nalaze na vrhu i time smanjiti nepropusne kvalitete lijevanog željeza.
Možete koristiti neki blagi sapun, ali nemojte pretjerivati i dobro ga isperite i osušite peku.