Želi li vas zaista pored sebe? 6 načina da saznate je li ozbiljno zagrijan za vas ili se samo malo igra

Početak svakog odnosa uključuje i iščitavanje znakova sviđamo li se doista potencijalnom partneru ili se dotični samo zabavlja s nama

3.8.2016.
19:00
Flickr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Koliko god uživali u igricama toplo-hladno, povuci-potegni, sve nas to može iscrpiti i moramo znati kada povuči granicu i potražiti odgovore na pitanja koja nas muče. Iako je nekad prerano direktno postavljati pitanja, odgovore možete iščitati između redova - u njegovu ponašanju.

1. Jeste li mu vi 'plus jedan'? Ako ga pozovu na vjenčanje ili na večeru s prijateljima, a on vas ne povede sa sobom, to je loš znak.

2. Zove li vas ili vam samo šalje poruke? Ako mu je zaista stalo, poželjet će vam čuti glas i saznati kako ste.

3. Sluša li vas pažljivo? Muškarac koji je zaista zainteresiran za vas poželjet će čuti vaše mišljenje o svemu – o svijetu uopće, glazbi koju volite, hrani, poslu...

4. On je blizak (jako blizak) s mnogim ženama? Ako se i nakon određenog vremena ispostavi da i dalje ima mnoštvo prijateljica i da se stalno trudi biti im pri ruci, to treba biti znak za uzbunu. Ako vas zaista voli, prestat će biti rame za plakanje drugima. Jednostavno neće imati vremena za njih jer će željeti – posvetiti se vama.

5. Predstavlja li vas poznanicima? Ako vas upozna sa svojim prijateljima, rođacima i obitelji, to je znak da vas doživljava kao važnu osobu u svom životu (ne samo u svom seksualnom životu).

6. Primjećujete li da razmišlja o vama i kad niste tu? Ako spomene da je gledao film za koji je siguran da bi se i vama svidio ili ako prati vaše omiljene emisije i kad niste zajedno, znači da je vrijeme da se na vašem licu pojavi najljepši mogući osmijeh. Da, upravo sad!

Šest stvari koje trebate napraviti

1. Ograničite svoja očekivanja. Nemojte razmišljati o sastanku kao o 'samo prvoj večeri do kraja vašeg zajedničkog života'. Jednostavno, uživajte u trenucima bez opterećivanja time što donosi budućnost.

2. Pa što ako nemate ništa zajedničko?! Neki stručnjaci tvrde da veze dvoje ljudi, sličnih po temperamentnima i interesima, postaju dosadne. Ili se, u najboljem slučaju, pretvarate u dobre prijatelje, kojima je strast potpuna nepoznanica. Zato, kakve veze ima što je on profesionalni vozač Formule 1 (dobro, hipotetski), a vi nemate ni vozačku dozvolu?!

3. Budite svjesni da vas je vjerojatno guglao. Bolje da budete spremni objasniti mu onu fotku na kojoj se vrtite oko šipke. Šalimo se, naravno. Ipak, imajte na umu da će on na prvi sastanak doći sa stanovitim 'predznanjem' o vama. Izguglajte i vi njega, ali ne donosite previše zaključaka na osnovu podataka koje izbaci pretraživač. Mnogo bolji dojam o njemu (kao i on o vama) steći ćete kad se upoznate 'oči u oči'.

4. Dotjerajte se. Zašto ne?! Pokažite mu da vam je stalo do toga da ostavite što je moguće bolji dojam, i očekujte da se i on potrudi.

5. Ako osjetite da bi 'to moglo biti – to', budite spremni i prekršiti vlastita pravila. "Jedna moja prijateljica klela se da nikada ne bi izlazila s dečkom ako je više od pet godina stariji od nje, a sada je sretno udana za 14 godina starijeg čovjeka", kaže jedna naša čitateljica.

6. Dajte mu do znanja ako ga želite ponovno vidjeti. Spomenite nešto o čemu ste razgovarali te večeri. Recimo: "Smijat ću se toj priči o tvom psu sve do sljedećeg našeg susreta". Ili, evo jedne zaista originalne ideje, jednostavno mu recite: "Želim te opet vidjeti".

Tri stvari koje nikako ne trebate napraviti

1. Ne govorite o bivšima. Želite li vi slušati o njegovim bivšim djevojkama? Ne! Onda je to riješeno. Ovo pravilo vrijedi i za internet. Sigurni smo da mladić s kojim izlazite ne bi volio gledati vaše fotografije na Facebooku na kojima se ljubite sa svoja tri bivša dečka.

2. Nemojte prebrzo odustati. Ne događa se svima vatromet nakon prvog poljupca. Nekada kemija sporo djeluje. Ona uopće ne mora biti poput šibice koja u svakom trenutku može buknuti.

3. Ne šaljite poruke za stolom. Osim ako je jedno od vas liječnik na dežurstvu (a i u tom slučaju... zar niste mogli pronaći neki drugi termin za prvi sastanak?)

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali