Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Vegeta natur /

Rižoto s povrćem: Po receptu majke prirode

Rižu pržite tako dugo dok ne postane staklasta jer će upravo spriječiti gnjecavost riže

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kroz velika vrata, Vegeta Natur vratila se na meni. Širokom paletom proizvoda Vegeta Natur nudi rješenje za svaku kulinarsku avanturu. Bilo da u kuhinji igrate na sigurno ili uživate u improvizaciji, postoji samo jedno pravilo – Vegeta Natur. S novim i unaprijeđenim recepturama, Vegeta Natur zaista donosi prirodu u svaku kuhinju.

Potrebno je samo prepustiti se bogatstvu okusa i mirisa vaših jela u čijim ćete zalogajima prepoznati ono najbolje od prirode: suncem okupano povrće i pažljivo odabrane začine. Prepoznatljiv okus kvalitete i prirodnosti donosi morska sol s otoka Paga, kurkuma je zaslužna za zlatnu boju, ljupčac će sve začiniti mirisom vrta, a drugi birani sastojci dio su recepta majke prirode. Vegeta Natur. Po receptu majke prirode.

Rižoto s povrćem

25 minuta, 4 osobe, jednostavno

250 g riže Arborio Podravka

3 žlice maslinova ulja

500 ml vode

2 žličice Vegete Natur univerzal (6 g)

60 g luka

1 vrećica zamrznute mješavine povrća Kraljevski mix

Podravka

2 češnja češnjaka

1 žličica Vegete Maestro kurkume

½ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra

Rižu operite i lagano popržite na žlici maslinova ulja.

U vodu koju ste zakuhali dodajte Vegetu Natur univerzal i njome podlijevajte poprženu rižu pa je kuhajte poklopljenu na laganoj vatri tako dugo dok nije kuhana (20-ak minuta).

Na preostalom zagrijanom maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte zamrznuto povrće, protisnuti češnjak i pirjajte na laganoj vatri

10 – 15 minuta. Pirjanom povrću dodajte kuhanu rižu, pospite kurkumom i

paprom i sve lagano izmiješajte.

Poslužite kao prilog uz pečeno meso i zelenu salatu.

Savjet: Rižu pržite tako dugo dok ne postane staklasta jer će upravo to pridonijeti aromatičnosti rižota i spriječiti gnjecavost riže.

 Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike