Rižoto s povrćem: Po receptu majke prirode
Kroz velika vrata, Vegeta Natur vratila se na meni. Širokom paletom proizvoda Vegeta Natur nudi rješenje za svaku kulinarsku avanturu. Bilo da u kuhinji igrate na sigurno ili uživate u improvizaciji, postoji samo jedno pravilo – Vegeta Natur. S novim i unaprijeđenim recepturama, Vegeta Natur zaista donosi prirodu u svaku kuhinju.
Potrebno je samo prepustiti se bogatstvu okusa i mirisa vaših jela u čijim ćete zalogajima prepoznati ono najbolje od prirode: suncem okupano povrće i pažljivo odabrane začine. Prepoznatljiv okus kvalitete i prirodnosti donosi morska sol s otoka Paga, kurkuma je zaslužna za zlatnu boju, ljupčac će sve začiniti mirisom vrta, a drugi birani sastojci dio su recepta majke prirode. Vegeta Natur. Po receptu majke prirode.
Rižoto s povrćem
250 g riže Arborio Podravka
3 žlice maslinova ulja
500 ml vode
2 žličice Vegete Natur univerzal (6 g)
60 g luka
1 vrećica zamrznute mješavine povrća Kraljevski mix
Podravka
2 češnja češnjaka
1 žličica Vegete Maestro kurkume
½ žličice Vegete Maestro crnog mljevenog papra
Rižu operite i lagano popržite na žlici maslinova ulja.
U vodu koju ste zakuhali dodajte Vegetu Natur univerzal i njome podlijevajte poprženu rižu pa je kuhajte poklopljenu na laganoj vatri tako dugo dok nije kuhana (20-ak minuta).
Na preostalom zagrijanom maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk do zlatnožute boje, dodajte zamrznuto povrće, protisnuti češnjak i pirjajte na laganoj vatri
10 – 15 minuta. Pirjanom povrću dodajte kuhanu rižu, pospite kurkumom i
paprom i sve lagano izmiješajte.
Poslužite kao prilog uz pečeno meso i zelenu salatu.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!
403 Forbidden