OGLAS

MALI VODIČ / Radite li ovih 7 stvari nakon seksa? Ako ne, počnite jer vam mogu biti od velike koristi

Image
Foto: www.profimedia.hr

Humor nikada nije na odmet pa čak ni nakon seksa...

7.3.2020.
15:42
www.profimedia.hr
VOYO logo

Ono što radite nakon seksa jednako je važno kao i predigra prije seksa. Neke od nas vole zadrijemati, druge popušiti cigaretu, treće ležati u tišini, ali neke stvari koje vjeorjatno zaboravljamo korisne su za naše fizičko i mentalno zdravlje.

Niit jedna od ovih sedam stvari koje je naveo Huffington post nije komplicirana, a osigurava seksualnu i emocinalnu dobrobit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmah na wc

Vjerojatno ste čuli da nakon seksa treba odmah ići piškiti, a to nije bez razloga. "Taj korak obično uvijek naglašavam. Mokrenjem se izbacuju bakterije ili toksini koje su seksom eventualno ušle u mokraćni kanal", objašnjava Sunny Rodgers, seksualna edukatorica i ambasadorica Američke organizacije za spolno zdravlje.

Osim toga, Rogers savjetuje da nakon mokrenja operete samo genitalije kako biste spriječili razvijanje infekcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nosite pamučno rublje

Da, čipkaste gaćice su seksi, ali pamuk je pum i ispod njega koža diše. "Budući da je prirodno vlakno, pamuk je hipoalergenski materijal, dobro upija znoj i neće iritirati osjetljivo genitalno područje", napominje Rogers.

Mazite se s partnerom

Postoji razlog zašto šaputanje na jastuku spada pod toliko lijepa iskustva. Svaki put kad se seksate, oslobađate takozvani hormon ljubavi - oksitocin. "On stvara osjećaj bliskosti, zato je važno razgovarati s partnerom nakon seksa. To je sjajan način povezivanja i stvaranja veće intimnosti", tvrdi psihoterapeut i seksualni terapeut Chamin Ajjan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popijte vodu

Čak i ako nemate potrebu za vodom nakon seksa, ipak je popijte kako biste nadoknadili izgubljenu tekućinu, elektrolite i povratili energiju. "Također, voda ispire bakterije iz urinarnog trakta", kaže Rogers.

Pojedite nešto

Seks je ipak fizička aktivnost pa je normalno osjećati glad nakon akcije. Ne morate konzumirati ništa teško, dovoljne su chia sjemenke, omlet, zeleni čaj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dajte si kompliment

Lijepo je čuti kompliment s vremena na vrijeme, a trenutak nakon seksa je pravo vrijeme za to. "Oksitocin je nakon seksa na jako visokoj razini pa udijelite partneru kompliment i recite što vam se najviše svidjelo ili što volite kod njega", kaže Karla Ivankovich, savjetnica za parove.

Smijte se

Humor nikada nije na odmet pa čak ni nakon seksa. "Tada ionako sve izgleda bolje pa će čak i najlošije ispričani vic biti urnebesan. Dajte si vremena za intimnost s partnerom, nemojte samo pobjeći jer će se osjećati kao da su mu sve lađe potonule", zaključuje Ivankovich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Čovjek zvan Ove
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
Potraga Zvadlav
default_cta
VOYO logo