'Ne želim biti tvoja druga polovica. Želim da me odabereš zato što želiš, a ne zato što moraš. I želim da svatko ostane svoj'

Image
Foto: kensingtonroyal / instagram

Ova djevojka ne misli da partner treba biti ona naša 'bolja' ili 'druga' polovica.

3.1.2018.
14:00
kensingtonroyal / instagram
Play logo

"Zašto neprestano tragamo za ljubavi kao da je ona neka tamo stvar koja nam nadomješta ono što nam nedostaje? Kao da nam je potreban netko ili nešto da popuni prazninu u našem životu?

Zašto vjerujemo da je potraga za ljubavi zapravo i potraga za vlastitim ja? Jer, ljubav nije nešto što će riješiti naše probleme i ispuniti prazninu, već nešto što će nam samo dodatno uljepšati život. Potreban nam je netko da zajedno s njime rastemo, ali i dalje kao dvije odvojene, zasebne, prekrasne cjeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja ne želim biti tvoja druga/bolja polovica. Da to želim, to bi značilo da nisi bio potpun dok me nije bilo. To bi značilo da sam ja popunila tu neku prazninu koju nikad nisi razumio. Kao da ti je nedostajalo nešto, ali nikad se nisi ni potrudio sam popuniti tu možda i postojeću prazninu.

'Koliko god prekrasno zvučalo to da sam ja žena koja je ispunila i popunila tvoj život, ja se želim zaljubiti u osobu koja je već sama po sebi kompletna'

shimmer fallback
shimmer fallback

Ja ne želim biti tvoja druga polovica. To bi značilo da postoji jedan dio tebe koji pripada nekome drugome. Kao da si čitavo ovo vrijeme samo tražio nekoga da popuni to prazno mjesto. Kao da bilo tko može ispuniti i popraviti tvoju vlastitu prazninu samim time što ti u ruke preda svoje srce.

Ja ne želim biti tvoja druga polovica - pritom misleći na ljepilo koje te drži u jednom komadu - ne želim biti ta druga polovica bez koje bi ti sam bio kompletno slomljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želim biti osoba koja je tvoj odgovor, tvoje apsolutno sve, ne želim biti netko koga si trebao samo zato što sam nisi znao tko si.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko god prekrasno zvučalo to da sam ja žena koja je ispunila i popunila tvoj život, ja se želim zaljubiti u osobu koja je već sama po sebi kompletna. Cijela. Želim se zaljubiti u muškarca koji zna tko je on i koji zna što želi - u muškarca koji može samostalno odlučiti da želi mene.

Ne želim ti biti potrebna - pritom ponovno misleći na svojevrsno 'ljepilo' koje čitavog tebe drži na okupu - ne želim biti netko bez koga ti jednostavno ne bi mogao postojati. Želim da me netko treba zato što mu ja predstavljam životnu sreću i radost, a ne potrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želim da me netko treba - i to ne zbog toga što sam ispunila prazno mjesto u njegovu životu, već zato što sam njegov život učinila još boljim otkako sam se pojavila. Ne želim biti rješenje problema, već blagoslov. Blagoslov i za tebe i za mene.

'Želim tvoj život učiniti vrijednim življenja, a ne biti tvoj jedini razlog za život'

shimmer fallback
shimmer fallback

Želim biti netko tko nije tvoj jedini razlog za život, već netko tko tvoj život čini vrijednim življenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želim biti tvoja druga polovica. Ne želim biti tvoj jedini razlog za ustajanje ujutro, već netko tko te motivira da se svakoga jutra budiš sretan. Ne želim biti jedini razlog i objašnjenje tvoje sreće, već netko tko ti sreću svakodnevno donosi poljupcima, zajedničkim koracima...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želim biti tvoja druga polovica. Ne želim biti žena koja te čini cijelim, već žena koja cijela stoji uz tebe cijeloga. Želim biti tvoja partnerica, kopilotkinja, ljubav, potpora, najbolja prijateljica i obećanje da ćemo zauvijek biti zajedno, bez da se i jedan od nas mora odreći vlastitog ja.

Ne želim biti tvoja druga polovica; želim da jedno drugome budemo jednostavno radost, izbor, svakodnevno 'da' i svakodnevno 'zauvijek'.

Play logo

Želim biti žena koju ćeš odabrati - ne zato što moraš, već zato što to želiš. Ne zato što ne možeš preživjeti bez mene, već zato što je naš život jedno bez drugoga dosadan i nedopustiv. Ne zato što ćeš bez mene izgubiti sebe. Već zato što smo jedno u drugome pronašli samo još jedan dodatan dio sebe. I tako rastemo - i zajedno i odvojeno - na prekrasno-kaotičan način, svaki dan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Thought Catalog

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo