USPOREDBA CIJENA I STANOVA / Amerikanci na YouTubeu predstavili stan u kojem su odsjeli u Splitu, naplatili su im ga 450 dolara

"Europa je općenito jeftinija od SAD -a, osobito u Hrvatskoj i Rumunjskoj, gdje srednji prihod iznosi otprilike četvrtinu onog u SAD-u", napisao je Miller

18.9.2021.
18:05
Screenshot

Todd Miller, agent za nekretnine iz Las Vegasa, te njegova supruga Oana, objavili su početkom rujna video u kojem su usporedili stanovanje u Sjedinjenim Američkim Državama i Hrvatskoj.

Sletjeli su u Dubrovnik, zatim pronašli stan u Splitu, a Miller je ispod snimke svojim pratiteljima istaknuo da je Split drugi najskuplji grad u Hrvatskoj, odmah do Dubrovnika.

"U Europi živi mnogo Amerikanaca. Ima ih i u zemljama poput Hrvatske, Bugarske, Španjolske, pa čak i u državama poput Bosne i Češke. Europa je općenito jeftinija od SAD -a, osobito u Hrvatskoj i Rumunjskoj, gdje srednji prihod iznosi otprilike četvrtinu onog u SAD-u.

Otkupna cijena stana tamo gdje smo odsjeli iznosi oko 130.000 američkih dolara, što stan čini odličnim mjestom za Airbnb, naravno pod uvjetom da je stalno iznajmljen, jer mjesečno može donijeti oko tri tisuće eura", napisao je podno videa.

Njegova supruga u nastavku je predstavila prostor, izdvojila pojedine različitosti u odnosu na stanovanje u SAD-u, pa naglasila da su stan uzeli za 450 dolara.

"Hrvatska je predivna. Ako nikada niste bili tamo, potičem vas da odete. Split je prelijep, u pitanju je lučki grad s mnoštvom turista", rekla je tijekom snimke i malo se začudila što se rublje suši posvuda po kući.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali