Ako želiš napraviti tetovažu, obavezno prije toga promisli o ovih nekoliko stvari

Image
Foto: thinkstock, Rawpixel Ltd

Ovo stvarno nije odluka za donijeti preko noći

1.4.2017.
13:00
thinkstock, Rawpixel Ltd
VOYO logo

Već dugo razmišljaš o nekoj tetovaži, ali nikako da se stvarno odvažiš i napraviš je? Okej, to je pametno, jer to nije odluka koja bi trebala biti donesena baš preko noći. A evo 21 stvari o kojima moraš promisliti i što moraš znati prije nego stvarno napraviš tetovažu.

1. Nemoj tražiti inspiraciju na Googleu i Pinterestu

Osim ako ne želiš da tvoje tetovaže budu doslovno identične kao tetovaže stotina tisuća drugih ljudi. Zvjezdice, perje, 'natpis love'? Okej...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Iskoristi Instagram za inspiraciju. Potraži tattoo majstore čiji ti se rad sviđa

Većina tattoo majstora ima svoj Instagram profil, gdje najbolje možeš vidjeti sav njihov rad i stil i potražiti inspiraciju.

3. Ako si alergična na neku šminku, mogla bi dobiti alergijsku reakciju i na tetovažu

Image

Sastojci u tinti koja služi za tetoviranje ponekad su slični kao u određenim make-up proizvodima, stoga ako si imala neke alergijske reakcije na šminku, zatraži dermatologa pristup testiranju kojim ćeš otkriti na što si točno alergična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Kod najtraženijih tattoo majstora ćeš vjerojatno čekati

Zato se moraš naručiti unaprijed, ali isplati se čekati kad znaš da će usluga biti vrhunska. Najgore je tetoviranje prepustiti nekome polu-tattoo majstoru samo kako bi bila što brže gotova. Ni u ludilu!

5. Mogu te odbiti

Ako im se ne svidiš, to je njihovo potpuno pravo, a i pravi tattoo majstori već su radili s previše ljudi i dobro znaju s kim žele, a s kim ne žele surađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Dobra tetovaža nije jeftina, a jeftina tetovaža nije dobra

Image

Nemojte nasjedati na jeftine fore i radije izdvojite malo više novca, ako znate da će usluga biti na nivou. S ovime se ne biste trebali šaliti.

7. Nema cjenkanja

Ako je cijena tetovaže 1.000 kuna, onda je cijena tetovaže 1.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Posjeti tattoo shop prije tetoviranja

Image

Pogledaj izgleda li ti čisto, uredno, kakvi su ljudi, atmosfera...Moraš imati povjerenja u nekoga kome ćeš prepustiti svoje tijelo i dopustiti mu da po njemu šara iglom i tintom. Logično.

9. Komunikacija je važna

Nemoj biti sramežljiva i ne boj se pitati sve što te zanima. A razgovor je jako važan jer će na taj način tattoo majstor znati kako želiš da tetovaža izgleda i ispast će savršeno na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10. Odabrala si neku riječ ili rečenicu? Provjeri je li točno napisana

Image

Okej, stvarno bi bilo glupo na sebe trajno staviti natpis koji nije točno napisan. Uvijek provjeri ovakve stvari!

11. Rebra, stopala i guza - najveća bol

Možda da uzmeš neku laganiju tabletu protiv bolova prije tetoviranja ovih dijelova? Pametna ideja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12. Tetovaže na rukama i nogama najbrže blijede

Image

Koža se na rukama i nogama najbrže regenerira, pa tetovaže brže blijede...To također imaj na umu.

13. Možeš tetovirati bilo koji dio tijela

Bilo koji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

14. Torzo je kompliciran

Ako odlučiš tetovirati neki od dijelova između ramena i bokova, pripremi se da će tattoo majstor uzimati pauze, više njih, i to zbog tebe. Prilično je bolno jer je koža ondje osjetljiva, pa će ti biti potrebne, ali zato mu moraš dopustiti da radi svoj posao kako zna i umije.

15. Prije tetoviranja dobro se naspavaj, najedi i nemoj se napiti

Image

Niti se ondje pojaviti mamurna. Moraš imati energije, tako da razmisli o tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16. Tetoviranje nije isto kao injekcija

Ako se bojiš igala, vjerojatno bi trebala odustati od tetovaže, da...Iako igla ne ide duboko u kožu, dugotrajnije je nego kad vadiš krv, što traje prilično kratko. I osjećaj je neugodan, nećemo se lagati. Pa promislite o svemu tome prije konačne odluke. Ako to možete podnijeti, spremni ste :)

17. Bol će popustiti nakon 15-ak minuta

Adrenalin će te udariti, pa će bol popustiti, a i naviknut ćeš na bol nakon 15-minuta, pa će sve postati barem malo lakše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18. Kad zacjeljuje, boljet će

Image

Da, neugodan je osjećaj i kad tetovaža zacjeljuje. No, važno je da je u tom periodu ne dirate i brinete o njoj onako kako su vam stručnjaci pripisali, a nakon otprilike 2 tjedna bol će splasnuti, kao i koža, i tetovaža će izgledati divno.

19. Nema kupanja i sunčanja barem dva tjedna

Držite se tuširanja dva tjedna od tetoviranja, jer bi vam bilo kakvo kupanje - u kadi, moru, jezeru, jacuzziju - moglo stvoriti infekcije i bolesti. Pripazite na to...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20. Lasersko uklanjanje tetovaže boli više nego tetoviranje

Image

Ako ne možeš odlučiti želiš li stvarno tetovažu ili ne, pričekaj. Nemoj ovakve stvari odlučivati naglo, već izmjeri sve pluseve i minuse. Jer, ako nakon nekoliko godina odlučiš laserski ukloniti tetovažu, što je moguće, bit će to jako, jako bolno iskustvo, nažalost. Također, razmisli i o tome što želiš tetovirati na sebe...Imena partnera? Ne baš pametna ideja...

21. Vaš tatto majstor brinut će o vašoj tetovaži - zauvijek

Ako misliš da neki dio nije dobro zacijelio ili izgleda čudno, posjeti svog tattoo majstora, kojem će biti i više nego drago učiniti sve što je u njegovoj moći da popravi eventualne greške, ako se one uopće i dogode. I on će brinuti o vašoj tetovaži dok god vi to želite, ipak je to njegovih ruku djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo