PUN POGODAK /

Špiček je pokazao kako napraviti pikantne štrudlice od trgane junetine koje ćete htjeti jesti kada god gledate tekmu

Image

U trećoj epizodi kulinarskog specijala Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR s našim je chefom kuhao poznati glumac Jan Kerekeš

7.6.2024.
9:55
VOYO logo

Svi znamo da je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, a uz praćenje nogometa uvijek ide i dobra hrana. Zato volimo istovremeno guštati u nogometu i u ukusnim zalogajima koji iskustvo gledanja utakmice podignu na potpuno novu razinu.

Nakon specijala BBQ majstorije sa Špičekom by SPAR, povodom europskog prvenstva krenuo je kulinarski specijal Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR u kojem naš chef Tomislav Špiček pokazuje kako pripremiti fina, brza i jednostavna jela za uživanje u nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko chillija je (ipak) previše

U trećoj epizodi ovog navijačkog specijala našem se chefu pridružio Jan Kerekeš, poznati kazališni, televizijski i filmski glumac, kojemu je Špiček odmah najavio kakva ga gastronomska poslastica danas čeka. „Imamo trganu junetinu, grah, kukuruz, mladi luk, razne začine i kore za štrudle da to bude malo na zagorski“, nabrojao je glavne sastojke za svoj današnji specijalitet.

Naš chef i njegov gost su podijelili zadatke u kuhinji pa dok je chef pripremao TANN trganu junetinu za pećnicu, Jan je sjeckao mladi luk. „Meso ide u pećnicu na 15 do 20 minuta na 200 °C“, objasnio je Špiček. „Može, može! Taman toliko imamo dok ne počne tekma. 'ajmo!“, složio se Jan kroz smijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Špiček se zatim bacio na pripremu umaka od rajčice koji je začinio sitno sjeckanim češnjakom, sušenim, origanom, kuminom i malo soli. Chef je svojem gostu, uz stručno vodstvo, prepustio najodgovorniju zadaću kod završavanja umaka - dodavanje chilli papričica za postizanje pikantnije arome. Jan je odmah zgrabio četiri povelike chilli papričice, ali Špiček mu je savjetovao da na ovu količinu umaka ipak stavi dvije manje.

Kada je meso bilo pečeno, Jan je usitnio junetinu na još manje komadiće, a Špiček je mesu dodao grah i kukuruz. Kad je nadjev pripremljen, Jan je naribao sir, a Špiček izrezao S-BUDGET vučeno lisnato tijesto na manje kvadrate te potom pripremio smjesu od malo bijelog brašna i vode koja će poslužiti kao ljepilo za štrudlice.

Kako ispravno zamotati štrudlicu?

Sada je sve bilo spremno za motanje štrudlica. Špiček je pokazao kako rasporediti nadjev na listove vučenog tijesta. „Smjesom od bijelog brašna i vode premažemo vrhove tijesta“, objasnio je Špiček dok je pokazivao svojem gostu kako pravilno zamotati štrudlu. Nakon toga se Jan okušao u izradi štrudlica i to s popriličnim uspjehom. „Iz prve“, razveselio se. 

„Tvoja je bolja nego moja“, čudio se Špiček, na što mu je Jan uzvratio: „Kad sam učio od najboljih“. Pripremljene štrudlice chef je potom poslagao u protvan obložen papirom za pečenje, prelio umakom od rajčice i na kraju sve posuo s dvije vrste naribanog sira, cheddarom i S-BUDGET mozzarellom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

“To je to, sada može u pećnicu na 200 °C na 20 minuta“, zaključio je. Pečene štrudlice od trgane junetine s grahom i kukuruzom serviraju se s nasjeckanim mladim lukom i korijandrom koji će ovoj deliciji dati dodatnu svježinu. Špičeku i njegovom gostu Janu sada je samo preostalo da uživaju.

"Odlično. Ja bih iskoristio priliku i prvo pozdravio svoju kćer, a zatim i svoju suprugu koja će prva probati ovaj specijalitet", zaključio je Jan na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci:

500 grama TANN trgane junetine

S-BUDGET Svježe vučeno tijesto

100 grama S-BUDGET slatkog kukuruza

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100 grama kuhanog crnog graha

DESPAR Passata od rajčice

Tekst se nastavlja ispod oglasa

100  grama S-BUDGET mozzarelle

100 grama naribanog cheddar sira

chilli papričice

1 žličica SPAR origana

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1/4 SPAR kumina

SPAR Natur*pur svježi korijandar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

mladi luk

S-BUDGET Brašno

S-BUDGET Maslinovo ulje

S-BUDGET Suncokretovo ulje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema:

TANN mariniranu junetinu stavite u manji lonac i pecite u pećnici na 200 °C između 15 i 20 minuta. Dok se junetina peče, u manju posudu ulijte DESPAR pasiranu rajčicu u koju dodajte na sitno nasjeckani češnjak, sušeni origano, kumin i sol. Za pikantniju aromu, dodajte i malo chilli papričice po ukusu. Sve zajedno kratko prokuhajte dok se umak malo ne reducira, uz povremeno miješanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je junetina pečena, natrgajte je na još manje komadiće i zatim pomiješajte sa S-BUDGET kukuruzom i grahom. Kore za štrudlu razrežite na manje kvadrate i pripremljeni nadjev rasporedite na razrezane kvadrate tijesta. U zdjelici pomiješajte malo bijelog brašna i vode i tom smjesom, koja će poslužiti kao ljepilo, namažite rubove lisnatog tijesta.

Štrudlice poslažite na papir za pečenje, prelijte ostatkom umaka i potom pospite naribanim S-BUDGET mozzarellom i cheddarom. Zapecite u pećnici na 200 °C oko 20 minuta odnosno dok se sir ne rastopi. Kada je pečeno, pospite nasjeckanim mladim lukom i sitno sjeckanim SPAR Natur*pur korijandrom koji će jelu dati aromu svježine. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Prethodne epizode navijačkog kulinarskog serijala Kuhamo i navijamo sa Špičekom by SPAR možete pogledati na linku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo