PROMO / BBQ majstorije sa Špičekom: Male tajne pripreme savršeno pečenog odreska na roštilju

Image

Znate li kako se priprema savršeni odrezak na roštilju? Uz trikove chefa Špičeka, ne možete pogriješiti

30.6.2022.
9:11

U najnovijem izdanju BBQ majstorija sa Špičekom, našem omiljenom TV chefu u idiličnom okruženju Dedine sjenice pridružio se poznati reper Marin Ivanović Stoka. Kako je Stoka poznati gurman kojeg je jako teško nahraniti, Tomislav Špiček je za ovu priliku odabrao kralja među mesom, odrezak. I to ne bilo kakav odrezak, nego odrezak iz vrhunske ponude TANN premium steakova, pa su se ovdje našli Tomahawk steak, Ribeye steak te Prim ribeye steak.

Image
Image

Uz ove izvrsne komade mesa, Špiček je pripremio maštoviti i vrlo ukusan prilog od svježih šparoga i tartufate, koji se izvrsno slaže s glavnim jelom. Izbor menija oduševio je Špičekovog gosta Stoku, koji je u svojem stilu odrepao nekoliko stihova posvećenih ljubavi prema hrani.

Kao i uvijek, tajna pripreme savršeno pripremljenog gastro specijaliteta je u malim trikovima koje će kvalitetne namirnice podignuti na novu razinu i stvoriti vrhunski gastro užitak za pamćenje. Priprema savršenog odreska nije iznimka, a Špiček je podijelio svoje trikove za pripremu ovog vrijednog i cijenjenog komada mesa. Prije pečenja, odreske treba ostaviti da odleže na sobnoj temperaturi najmanje sat vremena. Zatim ih je nauljio i stavio peći na roštilj. Kod pečenja odreska, izrazito je važna temperatura pečenja. Za pripremu savršeno pečenog odreska, važno je postići Maillardov efekt, koji zbog kemijskih reakcija koje se pritom oslobađaju stvaraju specifične arome i okusi zbog kojih je steak jedan od najcjenjenijih gastro delicija diljem svijeta.

Image
Image

Sastojci:
Tomahawk steak
Ribeye steak
Prim ribeye steak
Šparoge
Batat
Maslac
Majoneza
Tartufata
Limun
Maslinovo ulje
Cvijet soli

Priprema:

Meso prije pečenja ostaviti da odleži na sobnoj temperaturi barem sat vremena prije pečenja. Prije stavljanja na roštilj, svaki komad mesa potrebno je dobro nauljiti, bez soljenja. Nakon što je odrezak pečen s jedne strane, meso se prvi put soli, a u ovom slučaju Špiček je koristio cvijet soli. Potom se odrezak stavi peći i s druge strane dok nije optimalno pečeno. Tek nakon što ste ispekli meso, začinite ga paprom, a meso se još po ukusu može začiniti maslinovim uljem ili maslacem.

Prilog od šparoga i batata odlično će istaknuti i nadopuniti aromu mesa. Priprema se tako da se batat opere, oguli, nareže na ploške i stavi peći na roštilj. Za to vrijeme, svježe šparoge treba oprati i narezati. Šparoge se zatim začine svježe iscijeđenim limunovim sokom. Tako pripremljenim šparogama dodati majonezu i i tartufatu te začiniti s cvijetom soli.

Image
Image

Sve što vam treba za pripremu savršenog roštilja možete pronaći u INTERSPAR hipermarketu. Robna marka SPAR Barbecue nudi veliki izbor roštilja, pa tako ovdje možete pronaći klasične roštilje na drvo ili ugljen, električne roštilje te plinske roštilje. U okviru SPAR Barbecue programa možete pronaći i dodatni pribor za roštiljanje, od hvataljki, kutija i daski za dimljenje, silikonskih posuda za pečenje na roštilju pa sve do praktičnih rukavica, a u ponudi su i setovi za pečenje savršene pizze na grillu.

Dobar tek!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti