PODBADAJU SE

ZARATILI BORA ČORBA I ĐORĐE BALAŠEVIĆ: Ne razgovaraju već 40 godina, a sada su se odlučili obračunati

Rat između dvojice slavnih srpskih glazbenika traje još od sedamdesetih godina, a iako ne razgovaraju, ne propuštaju priliku da jedno drugog ne podbodu.

Bora Čorba, frontmen Riblje čorbe, i Đorđe Balašević ne razgovaraju već 40 godina. Glazbenici su zajedno svirali u bendu Rani mraz, no krajem sedamdesetih godina su se sukobili zbog razlike u mišljenjima. Čorba je, naime, postao srpski nacionalist, a Balašević je tijekom raspada Jugoslavije pjevao protiv rata i velikosrpske politike Slobodana Miloševića.

Bivši kolege sada su otkopali ratnu sjekiru. Sve je počelo prije desetak dana kada se Đole na koncertu u beogradskoj Areni narugao Bori jer nastupa kao predgrupa folk-pjevačima.

“Jedan moj nekadašnji kolega iz grupe Rani mraz u novogodišnjoj noći na Trgu nastupa kao pregrupa Aci Lukasu“, rekao je Đole, piše Alo!.

Đorđe BalaševićFoto: Darko Gorenak/GODAR

Čorba mu na to nije ostao dužan pa je u svoju knjigu Pusti otok uvrstio pjesmu u kojoj je Balaševića opisao kao najvećeg papučara.

Naime, Bora je u pesmi Predejane opisao trenutak kada na stajalištu pored glavnog puta izlazi iz automobila da bi obavio malu nuždu i sreće obožavatelje: “Ne smijem urinirati po njima jer je me oni neizmjerno vole, u suprotnom draži će im biti Đole, a on od svoje Olivere niti piša niti sere”, napisao je roker.

Povratak na Net.hr