DEVET GODINA SE BORILA / Od raka dojke preminula bodibilderica nepokolepljivog duha: Svi pamte trenutak kad je na bini prvi put skinula periku...

Prije godinu dana zakoračila je na binu i pokazala svoje sportsko utegnuto tijelo. Posve neočekivano, širokog osmijeha i nevjerojatne energije, skinula je periku i pokazala istinu o višegodišnjoj borbi s karcinomom.

18.10.2021.
11:29

Vanja Dukić, 37-godišnja bodibilderica i heroina, izgubila je bitku s karcinomom protiv kojeg se borila s nepokolebljivim osmijehom već devet godina.

U svojoj borbi proziv zloćudne bolesti, Vanja nije odustajala od svojih snova, a pritom je i rušila stigme i barijere te pružala podršku svima koji se bore protiv karcinoma.

Prije točno godinu dana na porečkom Sajmu sporta hrabro je zakoračila na binu i pokazala svoje sportsko utegnuto tijelo definirano ustrajnim vježbanjem body buildinga.

Tada je, posve neočekivano, širokog osmijeha i nevjerojatne energije, skinula periku i pokazala istinu o svojoj višegodišnjoj borbi s karcinomom.

'Htjela sam pokazati da se treba boriti i živjeti'

"Popela sam se na pozornicu i u jednom trenutku skinula plavu periku. Najprije je nastao tajac kad su vidjeli da sam ćelava. Onda je uslijedio takav pljesak da sam se skoro rasplakala. Svima su suze išle, a ja sam htjela time pokazati da se unatoč svemu i dalje treba boriti i živjeti punim plućima, dan po dan. Ne odustajem od svojih snova i ne želim razmišljati o tome da imam rak nego živim život sasvim normalno", rekla je tom prilikom za 24sata.

Vanji je rak dojke prvi put dijagnosticiran u 24-toj godini. Uspješno operirana, išla je na redovite kontrole svakih šest mjeseci. I sve je bilo u redu do listopada 2019. godine, kada joj se rak vratio u još agresivnijem obliku. Nastale su brojne metastaze te je lavica ponovno krenula na kemoterapije. I uz kemoterapije, i uz nuspojave, vježbala je i dalje. Imala je mučnine, povraćala je, ali je nastavila trenirati. Nije odustala.

"Ne dam da me bolest definira i unatoč tome što opet idem na kemoterapije, što imam nove metastaze, što teško podnosim terapije… bar četiri do pet puta tjedno aktivno vježbam. Da nisam pod keoterapijama,vježala bih svaki dan. Ma nema predaje", ponavlja je Vanja.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali