NINA BADRIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: / 'Nad glazbenicama se radi estetski teror, na prvom mjestu su izgled i stil...'

Nina je u showu progovorila o oštrim kriterijima s kojima se žene susreću u poslu, ali i u svakodnevici

11.5.2020.
20:19
Miranda Cikotic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nina Badrić gostovala je u talk showu "Friday Night" Nevene RendeliVejzović koja je emisiju vodila iz udobnosti svog doma. U razgovoru su se dotakle, između ostalog, i oštrih kriterija s kojima se žene susreću u glazbenoj industriji. Spomenule su i britansku pjevačicu Adele koja je u posljednjih godinu dana smršavila čak 45 kilograma i čija je transformacija u zadnje vrijeme jedna od glavnih tema na društvenim mrežama.

'Sve se gleda i mjeri'

"Što se tiče Adele, meni je bila lijepa i ovako i onako. Sve ovisi kako se čovjek osjeća, pa je tako i njoj došlo do glave nositi 45 kilograma viška, što je dosta nezgodno. Sretna sam zbog njenog zdravlja i da je uspjela dobiti bitku s kilogramima", rekla je Nina.

"Ono što me generalno smeta je da se u našem poslu glazbenika prvenstveno sve gleda i mjeri. Radi se takav estetski teror nad svakom glazbenicom da je to već postalo degutantno. Prije svega se komentira nečiji izgled i stil, pa se komentira kako se osoba obukla, a na zadnjem mjestu stoji nešto što je osoba dala svojoj publici i što je njezin poziv", nastavila je pjevačica.

'Stalno se šalje slika jednog Instagrama'

Zatim se osvrnula i na dvostruke standarde u poslu, ali i u svakodnevnom životu. "Taj teror u glazbenoj industriji, ali općenito i u odnosu muško-žensko je postao dosta naporan na svakodnevnoj razini. Muškarac koji ima ogromni, pivski trbuh i neurednu kosu i koji pet dana hoda u istoj odjeći je jako boemski šarmantan, a žena koja dobije valjda nakon poroda kilograme viška, to je nedopustivo. Stalno se šalje slika jednog Instagrama, te Instagram ljepote, Instagram filtera i estetike koja je potpuno pokvarila sve naše estetske kriterije koje smo imali", zaključila je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali