NEVJEROJATAN PUT DOMAĆEG PJEVAČA / Nekada je pjevao o vrućim ljetnim noćima i strasnim dodirima, upao je u drogu, a onda se obratio i posvetio Bogu

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

'Masa mojih prijatelja završilo je u komuni i tu sam se ja počeo gubiti', iskreno je priznao Hržica

10.3.2023.
7:53
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

"Kako bi bi nam dobro bilo
Da me osjetiš, da me zavoliš,
Da se prepustiš.

Kako bi nam dobro bilo
Da smo zauvijek, tijela spojena
Snagom dodira", stihovi su pjesme domaćeg pjevača Alana Hržice, koji danas u svojim pjesmama najviše govori o svom odnosu s Bogom. Da, vjerujemo da vam je teško vjerovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, činjenica je da je Alan Hržica prije svog obraćenja živio izrazito raskalašenim životom, kako i opisuje u svojim tadašnjim pjesmama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u više navrata prepričavao, u srednjoj školi počeo je s izlascima, a sve je kulminiralo u njegovoj 19. godini kada je još igrao za Dinamo, odnosno kada je bio na posudbi u drugoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gitara je tada bila stalno sa mnom te sam se ubrzo morao odlučiti hoću li se baviti glazbom ili sportom", rekao je Hržica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 19. sam godini upao u krivo društvo u kojem se dosta konzumiralo droge, gdje se konzumirao alkohol. Okruženje je bilo dosta agresivno. Upadali smo u ulične obračune i tučnjave. To se sve zbilo sredinom 90-ih kada je u Zagrebu bilo jako puno droge na ulici. Masa mojih prijatelja završilo je u komuni i tu sam se ja počeo gubiti", prepričao je glazbenik.

"S 22 godine sam obolio od akutne depresije. Prema van sam morao biti mačo frajer, a u meni je duša divljala. Najbolji zagrebački psihijatri su me liječili, dobio sam tablete da se izvučem iz tog stanja. Neko vrijeme sam i uzimao tablete, bio sam, kako mi u žargonu kažemo, natopljen, poluotvorenih očiju, polusvjestan i uspavan. Nisam bio za nikakvu radost", rekao je Hržica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kaže, odlučio je napustiti estradu i svijet u kojem se našao. Shvatio je da ga to ne ispunjava, tražio je smisao života…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzeo sam krunicu u ruke i svaki dan sam išao moliti krunicu u Katedralu. Molio sam Psalme, toliko mi je bilo teško, grizla me savjest nevjerojatno. Bog mi se obratio, imao sam osjećaj kao da me ispituje zašto sam sve njegove darove koristio u službi zla. Odlučio sam se predati Bogu i širiti njegovu riječ", rekao je Hržica, koji je danas jedan od najpoznatijih izvođača duhovne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo