Naše ljepotice otkrile trik kako biti savršen na plaži

Sezona kupaćih kostima mnogim ženama predstavlja prave muke, žele izgledati savršeno na plaži u savršenom kupaćem kostimu. Evo nekoliko savjeta naših poznatih ljepotica koji mogu pomoći.

Dok neke žene luduju što se više približava vrijeme godišnjih odmora – jer treba pronaći savršeni kupaći kostim, a treba i tijelo dovesti u što bolju formu, Franka Batelić se s tim ne zamara.

‘Nemam posebne pripreme za odlazak na plažu jer se dva dana prije toga sjetim da bi se trebalo pripremiti. Ne marim previše kako ću izgledati na plaži jer se kupam ispred kuće na moru’, rekla je za hot.hr mlada pjevačica.

Na pitanje preferira li jednodijelni ili dvodijelni kupaći kostim, odgovorila je da nikada nije nosila jednodijelni.

A kada smo je upitali ima li možda neki savjet vezan za ljetne muke mnogih žena, evo što je rekla: ‘Nisam prava osoba za dijeliti savjete o tome. Mislim da žene previše brinu o tome kako moraju izgledati savršeno na plaži. Svaka žena je lijepa na svoj način. Najvažnije je da se dobro osjeća u svom tijelu i da je zadovoljna, onda će je i drugi vidjeti tako.’

Voditeljica Barbara Kolar nije obavila ljetni šoping i ne priprema se na more, a ni neće jer ne stigne. Kako kaže – ovog ljeta za nju nema odmora.

Novinarka Fani Stipković, koja je nedavno sama dizajnirala novu kolekciju kupaćih kostima za Pletix, ima drugačiji pristup.

Na pitanje kako odabire savršeni kupaći, na što najviše pritom obraća pažnju te kako se priprema za ljeto i odlazak na plažu, evo što je odgovorila: ‘Kupaće naravno više ne biram, nosim one isključivo iz svoje kolekcije, a koje sam i radila tako da istaknu ono najbolje na svakoj ženi. Znam da će se tu pojaviti i pitanja: ‘A što je s onim ženama koje možda nemaju savršeno tijelo?’ Po mojem mišljenju svaka je žena predivna ako isijava iznutra, meni su i debeljuškaste žene jako zamamne pogotovo ako to znaju nositi jako dobro, tako da je za odabir savršenog kupaćeg najvažniji stav i samopouzdanje. Za ljeto se pripremam čitavu godinu, nemam posao kao većina ljudi pa mi ljeto traje čitavu godinu jer se i zimi nađem na nekim destinacijama gdje je toplo. Na plažu odlazim s puno vode, dva-tri kupaća, šeširom, nekom dobrom knjigom i maslinovim uljem koje radi moja obitelj, a s kojim se mažem za što bolju boju.’

Simpatična Fani ima i nekoliko savjeta za naše čitateljice – na što pripaziti prilikom odabira kupaćeg kostima: ‘Mislim da je bitno da se boja kupaćeg dobro slaže uz ten osobe, boju kose i očiju kako bi svi ti ženski atributi došli do izražaja, tu se žena može poigrati i zaigrati na kartu seksepila i ljepote. Bitno je da na stražnjici dobro stoji, da ju podigne, a ne proširi, a što se tiče grudi, važno je da ih lijepo oblikuje i podigne. Žene s malim grudima trebale bi odabrati model koji ih vizualno povećava, a one pak s većima – model koji ih podiže i naglašava njihovu ljepotu. Naravno, uz kupaći, bitno je odabrati super pareo i šešir,a ja volim kombinirati i nakit. Upravo iz tog razloga su moji kupaći i prepuni detalja i nakita da je žena već stilizirana čim odjene kupaći.’

Već je poznato da mnoge žene kreću s pripremama za ljeto; vježbanjem i dijetama, mjesec-dva prije odlaska na more. A Fani i za njih ima korisne savjete: ‘Smatram da je važno da treniranje i zdrava prehrana postanu stil života, a ne nužno zlo prije ljeta kada je najteže vježbati, na visokim temperaturama i dok te sve vuče van. No, za one koje na brzinu žele izgledati odlično savjetovala bi im da piju što više vode, zelenog čaja, da izbace večeru ili pak večernji obrok zamijene laganom salatom, da ujutro jedu puno voća i naravno da krenu s jakim treninzima. Ukoliko niste trenirali čitavu godinu, ta dva mjeseca prije ljeta bi trebalo barem pet puta tjedno trenirati da bi se vidjeli neki rezultati. Ja u životu nikada nisam bila na dijeti i nisam pobornik dijete, pobornik sam zdrave prehrane, mislim da je najvažnije izbaciti kruh i alkohol i uz discipliniranost, ubaciti sport, anticelulitne tretmane i puno tekućine. Na taj se način puno toga da napraviti.’

Fani je imala tu sreću da svoje idealne kupaće kostime sama zamisli i dizajnira. Njena kolekcija nastala je u suradnji s Pletixom, budući su svakako najbolji proizvođači za kupaće. Šivali su za Dolce Gabbanu te mnoge svjetske dizajnere, što dodatno potvrđuje njihovu kvalitetu.

‘Izbacili smo limitiranu kolekciju seksi kupaćih kostima koji su jako fashion, jako trendy i koji su kombinacija svega onoga što sam oduvijek tražila po svijetu da nosim ljeti na plaži. Prepuni su nakita i detalja koji podižu svaki kupaći tako da su oni sami po sebi već istilizirani’, objasnila je.

I jedna od najseksipilnijih Hrvatica, voditeljica Renata Sopek podijelila je neka svoja iskustva. Kod Renči nema mjesta za paniku, ona za ovu godinu još nije krenula u potragu za savršenim kupaćim kostimom: ‘Nisam ove godine još bila u potrazi za kupaćim kostimom. Volim badiće tako da sam sigurna da ću i ove godine naći još jedan koji mi je ‘neophodan’. Pri odabiru gledam da mi model dobro stoji, ali ne volim jednodijelne jer, iako se brzo suše, ne volim da mi mokra tkanina bude na području trbuha i bubrega’, rekla je Renata.

Na pitanje – ‘Iz dosadašnjih iskustva što biste savjetovali našim čitateljicama – na što da pripaze prilikom odabira kupaćeg kostima?’, odgovorila je: ‘Treba obratiti pažnju na to kako vam model stoji, a ne biti rob trenda pod svaku cijenu. Također treba paziti da se kupi odgovarajuća veličina kako bi se izbjeglo ‘urezivanje”.

Evo što seksi voditeljica savjetuje onim ženama koje kreću s pripremama za ljeto; vježbanjem i dijetama, mjesec-dva prije odlaska na more: ‘S pripremama trebaju krenuti ranije jer u kratkom roku neće puno postići. Forsiranjem se izaziva kontraefekt, a nisam pobornik dijeta. Potrebno je tijekom cijele godine kontinuirano trenirati i pritom paziti na prehranu.’

‘Što se tiče brzog dolaska u formu, ovisi što se misli pod ‘brzo’. Sve i da se netko opustio tijekom zime, u slučaju da je počeo vježbati u veljači ili ožujku, do sada je mogao napraviti pomak’, nadodala je Renata koja svoju besprijekornu liniju održava redovitim vježbanjem i zdravom prehranom.

Glumica Leona Paraminski na pitanje: ‘Je li jedna od onih žena koje imaju posebne pripreme za ljeto i odlazak na plažu?, odgovorila je: ‘Moram priznati da nisam jedna od onih žena koje obavljaju temeljite pripreme za ljeto ili za plažu. Kožu pripremim prije ljeta vožnjom bicikla po gradu i odlascima u prirodu i uvijek koristim ulja za tijelo, naravno sa zaštitnim faktorom, ali i brzo potamnim.

Što se tiče kupaćih kostima, Leona nam je otkrila da ih ima hrpu i uvijek misli da joj ih treba još iako na kraju ima dva koja nosi stalno i koja su joj omiljena.

‘Uvijek nosim mini badiće s trokutićima ili najčešće ništa, volim se osjećati slobodno. Ne volim višeslojne badiće koji se teško suše i podstavljene grudnjake’, rekla je za hot.hr.

Njen savjet je: ‘Mislim da uvijek treba nositi ono u čemu se osjećamo ugodno i dobro!’

‘Ali isto tako žene vjerojatno instinktivno biraju ono što im dobro stoji tako da i odabir badića ovisi o građi tijela’, nadodala je.

Na pitanje: ‘Imate li neke savjet po pitanju vježbi i dijeta za brzinski dolazak u formu prije pojavljivanja na plaži?’, odgovorila je: ‘Ne znam kako brzo doći u top formu, mislim da je to uvijek proces koji traje i sigurno vam treba najmanje dva mjeseca da bi se vidjeli neki rezultati, treba raditi na sebi preko cijele godine i to puno više zbog zdravlja, forma dođe onda sama po sebi. Što se tiče dijeta o tome vam ne znam ama baš ništa, preveliki sam gurman da bi se odricala hrane’.

I za kraj savjetuje: ‘Trebali bi se prestati opterećivati time kako izgledamo, po današnjim standardima žene nikad nisu dovoljno mršave. Puno je bitnije kako zračimo i kako se osjećamo, samouvjerene žene su seksi bez obzira na to koliko kila imaju.’

Povratak na Net.hr