NESRETNI SLUČAJ / Cure detalji o fatalnoj pucnjavi na filmskom setu: Baldwin je uperio pištolj prema kameri i vježbao potezanje oružja

Glumac je sjedio na klupi i vježbao potezanje pištolja, tvrdi ranjeni redatelj

25.10.2021.
20:30
Profimedia

Glumac Alec Baldwin vježbao je potezanje oružja i uperio je pištolj u kameru kada je ispalio fatalni hitac prema direktorici fotografije na snimanju filma u Sjedinjenim Državama, pokazuju u ponedjeljak nove pojedinosti te drame.

Redatelj Joel Souza, koji je tada ranjen u rame i oporavlja se, rekao je da je čuo zvuk poput "fijuka biča" i jaki "bum" dok je stajao iza žrtve, Halyne Hutchins, piše u izvješću iz preliminarne istrage. 

Filmska ekipa je snimala vestern "Rust" u državi Novi Meksiko kada je Baldwin u četvrtak nesretnim slučajem ustrijelio Hutchins, u incidentu koji se rijetko događa na filmskom setu.

"Alec Baldwin je sjedio na klupi i vježbao potezanje pištolja", rekao je Souza koji je glumca gledao preko ramena direktorice fotografije Hutchins (42). 

Ubojstvo nije snimljeno

Nakon pucnja, ona se "uhvatila za trbuh" i rekla da više ne osjeća noge, izjavio je redatelj i dodao da je počela "posrtati unatrag" pa su joj "pomogli da legne na pod". 

U dokumentu piše da je Hutchins pogođena u prsa i nekoliko sati kasnije proglašena je mrtvom. 

Kamerman Reid Russell je izjavio da taj incident nije snimljen, jer se ekipa tek pripremala za snimanje. 

Upitan kako je Baldwin baratao oružjem, Russell je rekao da je glumac bio vrlo pažljiv i kao dokaz naveo da je tražio da dijete koje je glumilo u filmu ne bude kraj njega u trenutku kada bude pucao.

'Nemar i neprofesionalnost'

Vlasti su u petak objavile da je pomoćnik redatelja Dave Halls izjavio da je oružje bilo "hladno", tj. da u njemu nije bilo pravo streljivo.

Redatelj Souza je napomenuo da "nije siguran" da je oružje prošlo još jednu sigurnosnu provjeru nakon stanke za ručak.

U međuvremenu je Serge Svetnoj, glavni električar na setu, u nedjelju na Facebooku napisao da je za smrt Hutchins kriv "nemar i neprofesionalnost".

Drugi član ekipe, koji je s Hallsom radio na drugome projektu, rekao je u nedjelju da se 2019. već žalio da Halls nedovoljno brine o sigurnosti na snimanju.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali