MNOGI SU SE ZAMISLILI / Beba Balašević objasnila zašto neće obilježiti godišnjicu Đoletove smrti: 'Ma koliko to grubo zvučalo...'

Image
Foto: Facebook screenshot

Beba Balašević na Facebooku je napisala zašto neće obilježiti godišnjicu očeve smrti

28.1.2022.
10:37
Facebook screenshot
Play logo

Kći pokojnog Đorđa Balaševića, Beba, obratila se na Facebooku ususret godišnjici smrti legenarnog glazbenika.

'Koliko to grubo zvučalo'

Balaševićeva starija kći podijelila je svoje razmišljanje o obilježavanju godišnjice smrti s Facebook prijateljima, istaknuvši da njezina obitelj nikada nije prakticirala obilježavanje dana "kada je netko tvoj otišao s ovog svijeta". Evo kako je to Beba objasnila u objavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

"Tog nekog se sjećaš svaki dan, sretneš ga u bezbroj malih dnevnih događaja, od ulice kojom ste prolazili, pjesmi koju ste komentirali, sportskom događaju, susretu sa zajedničkim likovima...", započela je.

"I ne, nije ti potreban taj datum u godini da bi obilježio sjećanje na tog nekog. Od svih prelijepih i predragocjenih dana koje provedeš s tim nekim, gotovo je uvredljivo obilježavati baš taj dan. Oni koju su slušali i razumjeli Đoleta, sjetit će se da je on tu neminovnost u svom fazonu zvao "formalnost koju trebam obaviti". Dan Kad Sam Rođen, Sveti Luka, Bogojavljenska noć, Prvi januar popodne, Noć kad je Tisa nadošla, i tako dalje, da ne govorim o tome da je napisao i knjigu koja u svom nazivu ima i Kalendar... Pa sigurno možemo izabrati neki drugi datum koji bi daleko adekvatnije išao uz imidž Vječitog Klinca koji nas je tolike godine radovao...", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako želimo pokazati svoje poštovanje, zahvalnost, ljubav i sreću što smo voljeli nekog, logičnije je da to bude dan kada je on stigao na ovaj svijet. A ne otišao s njega. Dakle, samo za one koji drugačije gledaju na sve to: svijećama je mjesto, zna se gdje. Imajte poštovanja i razumijevanja prema nama koji živimo u Jovana Cvijića... Mislim da nema potrebe dalje da objašnjavam zašto... Te svijeće imaju svoj pridjev koji izbjegavam koristiti sada, ali odnosi se na lokaciju... A to nije obiteljska kuća...", naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

"Svi vi ostali koji razumijete, izvinite što se moram tako direktno obratiti... To je samo za malobrojne likove koji su se prošvercali u fanove, ubrljali nam ime i imidž pravih Đotova, bavili se time tko je što od nas obukao, rekao, napisao, zabranjivao i druga lupetanja Zaludnih koji su pogrešno doživjeli mog oca na prvom mjestu... Što se mene tiče, ma koliko to grubo zvučalo, oni koji od čitavog tog života i njegovog bezvremenog djela izaberu obilježiti taj datum, nisu ništa shvatili Đoleta. Ne pitajte me kako znam...", zaključila je Beba koja je na ovoj objavi skupila više od 4000 lajkova i nekoliko stotina komentara.

Image
STVORILI HIT I POSVAĐALI SE? /

Poznata pjesma Zdravka Čolića navodno je prije 40 godina posvađala Balaševića i Bregovića

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo