VIDOVITA OBITELJ: / Ovih 8 stvari su predvidjeli "Simpsoni"

Image
Foto: Screenshot

"Simpsoni" se prikazuju već predugo da se ovakve stvari ne bi dogodile. Pogođenih "predviđanja“ je zaista mnogo, a ovo je tek nekoliko najzanimljivijih.

13.8.2015.
18:49
Screenshot
Play logo

Donald Trump

Iako je pomalo nevjerojatno, ali Donald Tramp trenutno uvjerljivo vodi u utrci za predsjednika SAD-a. Svi ispadi i incidenti kao da samo doprinose rastu njegove popularnosti. Koliko god da se to činilo bizarnim, Simpsonovi su još prije 15 godina predvidjeli njegov dolazak na vlast, ali i buran odlazak s vlasti.

U slavnom crtaću Trump je s vlasti otišao tek 2030. godine i ostavio zemlju u velikim dugovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ebola

U epizodi iz 1997. godine, Marge bolesnom Bartu daje knjigu "Curious George and the Ebola Virus". Na naslovnici je majmun, životinja koja prenosi virus. Mnogi taj trenutak povezuju s izbijanjem epidemije početkom 2015.godine.

shimmer fallback
shimmer fallback

9/11

Za ovo proročanstvo se uvijek “uhvate“ teoretičari zavjera. Naime, u epizodi iz 1997. godine Lisa Bartu pokazuje časopis s istaknutom cijenom od 9 dolara. Uz brojku pak stoje dva nebodera srušena u terorističkim napadima 2001. godine. Teoretičari su ih brzo protumačili kao dvije jedinice i tako su došli do brojke 911 kojom se označava teroristički napad s obzirom da se dogodio 9.11.2001. godine.

Skandal na predsjedničkim izborima

U epizodi iz 2008. godine uvodna špica pokazuje Homera koji pokušava glasati na uređaju predviđenom upravo za to. Njemu se pak dogodilo ono što se događalo na pravim izborima četiri godine kasnije - uređaji za glasanje su se “smrznuli“ i moguće je bilo glasanje za isključivo jednog kandidata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pametni satovi

Da vam je netko 1995. godine rekao da ćete snažne kompjutere i softvere imati u sićušnim uređajima poput pametnih telefona i pametnih satova, vjerojatno biste mu se samo nasmijali. No, Simpsoni su pametne satove predvidjeli još davne 1995. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Dugovječnost Rolling Stonesa

U epizodi iz 1995. godine Lisa na zidu ima poster slavnih Stonesa na kojem su bili na turneji zvanoj '"Invalidska kolica'"2010. godine. Iako tada vjerojatno ni sami autori nisu vjerovali da će "djedice" rock'n'rolla izdržati toliko dugo, oni luduju još i danas - pet godina nakon godine na posteru.

Rat u Siriji

Sirija je danas, baš kao i Libija ili Irak, zemlja razorena do neprepoznatljivosti, a Simpsonovi su još 2001. godine predvidjeli izgled zastave pobunjenika koja je istaknuta na vratima automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

Inquisitr/Hot.hr

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo