POSLJEDNJI POZDRAV / Preminula je Ružica Trauber, novinarka i urednica 'Poljoprivredne emisije' i 'Plodova zemlje'

Image
Foto: HRT/YouTube/Screenshot

Trauber je svojim radom stekla izniman profesionalni ugled

26.6.2022.
23:39
HRT/YouTube/Screenshot
VOYO logo

Novinarka i urednica Ružica Trauber, koja je trideset godina uređivala i vodila „Poljoprivrednu emisiju“, poslije emisiju „Plodove zemlje“, umrla je u nedjelju uvečer u Zagrebu, potvrđeno je iz obitelji.

Ružica Trauber je rođena 1931. Diplomirala na Poljoprivredno-šumarskom fakultetu u Zagrebu. Na TVZ-u je od 1962, isprva novinarka, zatim urednica. Od 1962. do umirovljenja 1992. uredila i vodila 750 „Poljoprivrednih emisija“, odnosno emisija „Plodovi zemlje“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije toga radila je u Zadružnom savezu u Varaždinu, a potom u Poljoprivrednoj stanici u Zagrebu, gdje je držala predavanja. Svi novinari i urednici bili su tada smješteni u zgradi u Jurišićevoj 1, među kojima su jedine ženske osobe bile Ružica Trauber i Milka Babović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme Domovinskog rata

U jednom nedavnom intervjuu prisjetila se važnosti domaće poljoprivredne proizvodnje i kako su za vrijeme Domovinskog rata odlazili po terenu, te osim rada na emisijama, ohrabrivali poljoprivrednike da ostanu ne zemlji. Ta se važnost posebno pokazala za vrijeme pandemije, kazala je.

Prema Leksikonu HRT-a, Ružica Trauber je svojim radom stekla izniman profesionalni ugled. Poljoprivredne teme pratila je i za sve emisije Informativnoga i Dokumentarnoga programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnica je Zlatnoga pera HND-a 1978. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo