Play ponuda

VIDEO: / U nedjelju veliki povratak serije za kojom su svi ludi!

shimmer fallback
3.4.2014.
13:22
Play ponuda

Deset novih epizoda za koje autori kažu da su 'izvanredne' i da će sadržati najupečatljivije scene cijele sage, u Europi će se prikazivati od ponedjeljka, 7. travnja, a četvrta sezona emitirat će se do 15. lipnja na kablovskoj televiziji HBO.

Nastala prema romanima Amerikanca Georgea R.R. Martina i snimljena s luksuznim sredstvima neuobičajenima za televiziju, serija je priča o bespoštednoj borbi nekoliko velikih obitelji za osvajanje 'Kraljevstva sedam kruna'. Odvija se na imaginarnim kontinentima i u imaginarnom vremenu koje je snažno nadahnuto Srednjim vijekom.

Prema podacima o gledanosti 5,4 milijuna gledatelja pratilo je posljednju epizodu treće sezone prikazivanja, 9. lipnja 2013., a s reprizama tijekom tjedna broj gledatelja premašio je 14 milijuna. Kada se počela prikazivati prije tri godine seriju je pratilo manje od tri milijuna gledatelja.

//www.youtube.com/embed/xZY43QSx3Fk

Serija je potukla rekorde i u piratskom 'skidanju'. Mrežna stranica TorrentFreak navodi da je upravo ta serija najviše 'downlowdana': njezina zadnja epizoda 3. sezone ilegalno je 'skinuta' 5,9 milijuna puta.

Ljubitelj serije nagrađene Zlatnim globusom i Emmyjem je i američki predsjednik Barack Obama, tvrdi časopis Vanity Fair.

Svjetska popularnost srednjovjekovne televizjske sage ide na ruku Hrvatskoj, Irskoj te Islandu u kojima je uvelike snimana.

Tako je Lonely Planet, jedna od najvećih izdavačkih kuća za turističke vodiče, objavila na svojim internetskim stranicama, u povodu skorašnjeg emitiranja četvrte sezone 'Igre prijestolja', vodič po lokacijama gdje je snimana, a među njima su Dubrovnik i Split.

//www.youtube.com/embed/E9pCpRSLi5c

Play ponuda
Play ponuda