TV

DANI DOBRIH FILMOVA

TV PREPORUKA ZA VIKEND: Tom Cruise, Reese Witherspoon i Vin Diesel pravit će vam društvo ovog vikenda

SUBOTA, HRT3, 14.25 DRAMA, Zabranjene igre

Petogodišnja djevojčica (B. Fossey) u nacističkom bombardiranju Francuske 1940. ostala je bez oba roditelja. Bila je u koloni izbjeglica iz Pariza i nakon zračnog napada, prestrašena je odlutala. Susrela je desetogodišnjeg Michela (G. Poujouly) s obliženjeg seoskog imanja i njegovi su je roditelji uzeli k sebi. Ubrzo se djeca sprijatelje i kroz igru pokušavaju se nositi s traumama koje donosi rat, smrt i razaranje. U napuštenoj šupi napravili su malo groblje.

Zabranjene igre

SUBOTA, RTL TV, 15.20, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Njezina mala tajna

eana (Estella Warren) je lijepa 25-godišnjakinja koja radi u IT odjelu i sve joj u životu ide po planu dok jednog dana njezin dečko, koji je reporter lokalne TV, ne izlane u eter da je ona djevica. Kako u mjestu i nema nekih važnih događanja, odjednom je Jeanina privatna stvar najveća vijest, a ona postane meta mnoštvu muškaraca koji žele izaći s njom na spoj i učiniti ju „ženom”.

Njezina mala tajna

SUBOTA, HRT1, 17.45, KRIMI SERIJA, Poirot

U ovoj epizodi Poirot traži kuharicu Elizu koja je nestala iz kuće gđe Todd u Claphamu. Poirot nerado prihvaća slučaj, koji drži prejednostavnim za svoje sposobnosti, ali nakon što u kući vidi neke od stvari nestale kuharice, ipak se prima posla.

Serija Poirot s Davidom Suchetom

SUBOTA, RTL TV, 20.00, ANIMIRANI FILM, Ledeno doba 2: Zatopljenje

Kada dolini u kojoj žive zaprijeti otapanje leda koji je okružuje, mamut Manny, ljenivac Sid i sabljasti tigar Diego počinju savjetovati ostale životinje da potraže novo skrovište, prije negoli isteknu tri dana tijekom kojih bi se voda mogla probiti u njihov dom. Bježeći, trojac susreće žensku mamuticu Ellie, koja je uvjerena kako je zapravo oposum, poput njene zaigrane braće. U međuvremenu, vjeverica Scrat i dalje svoj lješnjak pokušava sačuvati i usred najčudnijih okolnosti… Drugi dio omiljenoga animiranog spektakla „Ledeno doba“ svojom je toplinom, maštom, atraktivnim vizualnim identitetom i pričom s kojom se lako poistovjetiti s punim pravom naslijedio svoga prethodnika, povećavši broj obožavatelja diljem svijeta.

Ledeno doba 2: Zatopljenje

SUBOTA, HRT1, 20.10, RATNA DRAMA, Operacija Valkira

Claus von Stauffenberg (T. Cruise), Nijemac plemićkoga podrijetla, istaknuo se u Drugom svjetskom ratu i dobio čin pukovnika. 1943. godine teško je ranjen u Tunisu, pri čemu gubi lijevo oko i desnu šaku. Kako rat odmiče, on je sve svjesniji Hitlerovih stvarnih nakana i shvaća da će njegova politika dovesti Njemačku u propast. Vjerujući da bi mogao spriječiti ono najgore, Stauffenberg okupi oko sebe druge njemačke časnike – istomišljenike i oni polako oforme zavjeru protiv svojega vrhovnog vođe. Odluče iskoristiti tajni vojni plan, takozvanu operaciju Valkira, naime, strategiju u slučaju Hitlerove pogibelji čime bi se uklonili i njemu najbliži suradnici.

Operacija Valkira u režiji Bryana Singera

SUBOTA, NOVA TV, 21.50, AKCIJSKI SF FILM, Na rubu budućnosti

U dalekoj budućnosti, vanzemaljci napadnu Zemlju snagom kojoj se ne može suprotstaviti nijedna ljudska vojska. Poručnik William Cage (Tom Cruise) pogiba na samoubilačkom zadatku i nađe se u vremenskoj petlji u kojoj svaki dan iznova proživljava zadnji dan svog života. No, sa svakom bitkom uspijeva pridobiti suradnike, među kojima je i Rita Vrataski (Emily Blunt), te svaki puta postaje sve vještiji i spremniji

dočekati neizbježnu smrt.

Na rubu budućnosti s Tomom Cruiseom

SUBOTA, RTL TV, 22.00, KOMEDIJA, Zamka za roditelje

U ljetnom kampu jedanaestogodišnja Hallie Parker (Lindsay Lohan) susretne Anie James (Lindsay Lohan). Djevojčice ubrzo shvate da su sestre blizanke, koje su bile razdvojene odmah nakon rođenja. Njihovi roditelji Elizabeth (Natasha Richardson) i Nick (Dennis Quaid) žive odvojeno pa je Hallie odrasla uz Nicka u dolini Napa Valley, a Anie je živjela u Londonu s Elizabeth. Kako bi doznale više o roditeljima, Anie i Hallie zamijene mjesta te pokušaju ponovno rasplamsati ljubav među roditeljima.

Zamka za roditelje

SUBOTA, HRT3, 22.35, DRAMA, Uličarka

Sigismond je poslovni čovjek koji sretno živi sa svojom obitelji, ženom i sinom, u provinciji. Zbog poslova na kraće vrijeme odlazi u Pariz gdje upozna lijepu prostitutku Dianu koja ga seksualno privlači. Ono što je trebala biti tek pustolovina zbog obiteljske tragedije pretvara se u vezu kojom bi Sigismond htio barem na kratko postići zaborav.

Uličarka

SUBOTA, HRT1, 22.45, ROMANTIČNA DRAMA, Začin za brak

Priča o odanom bračnom paru, Kay (M. Streep) i Arnoldu (T. Lee Jones), koji je trideset godina zajedno i želi osvježiti svoju rutinu. Kay je ta koja želi malo začina u njihovom zajedničkom životu i kad čuje za poznatog stručnjaka za parove (S. Carell) u Great Hope Springsu, nagovara muža da odu tamo na tjedan dana i posjete terapeuta. Uspjela je tvrdoglavog Arnolda uvjeriti da trebaju otputovati, ali s terapijom ide teže.

Začin za brak (Meryl Streep i Tommy Lee Jones)Foto: Barry Wetcher

SUBOTA, HRT1, 23.45, KRIMI SERIJA, Annika Bengzton – Crime reporter

Od kaotične i užurbane redakcije švedskog tabloida ‘Večernje vijesti’, preko nepreglednih prostranstava Arktičkoga kruga pa do mondenih plaža i noćnih klubova na jugu Španjolske, reporterka crne kronike Annika Bengtzon, junakinja uzbudljive nove istoimene švedske serije, istražuje strašne zločine i često se radi dobre priče dovodi u opasnost. U seriji pratimo i Annikine probleme u privatnom životu — ona je vrhunska profesionalka u svome poslu, ali ujedno i supruga i majka — a kako serija odmiče, ona iz početnice u novinarskom poslu izrasta u prekaljenu urednicu crne kronike.

Švedska serija Annika Bengtzon – Crime reporter

SUBOTA, NOVA TV, 23.45, PUSTOLOVNA DRAMA, Troja

U staroj Grčkoj strast između najpoznatijih ljubavnika u književnosti, trojanskog princa Parisa (Orlando Bloom) i spartanske kraljice Helene (Diane Kruger), počinje rat koji će uništiti jednu civilizaciju. Kada Paris odvede Helenu od njezina muža kralja Menelaja (Brendan Gleeson), on to prihvaća kao neoprostivu uvredu. Obiteljski ponos nalaže da je uvreda za Menelaja uvreda i za njegova brata Agamemnona (Brian Cox), moćnoga kralja Mikene koji ubrzo ujedini mnoga grčka plemena kako bi vratili Helenu iz Troje i obranili Menelajevu čast. No Agamemnon pod krinkom časti zapravo skriva pohlepu. Želi osvojiti Troju kako bi stekao prevlast nad Egejskim morem i osigurao vlast nad njegovim već velikim carstvom. Obzidani grad pod vodstvom kralja Prijama (Peter O’toole) i zaštitom moćnog Hektora (Eric Bana) neosvojiva je tvrđava. Samo je jedan čovjek ključan za osvajanje Troje – Ahilej (Brad Pitt), najveći živući ratnik.

Troja (Diane Kruger i Eric Bana)

NEDJELJA, HRT1, 10.15, OBITELJSKI FILM, Šegrt Hlapić

Film o plemenitom i hrabrom dječaku Hlapiću koji bježeći od okrutnoga majstora putuje svijetom u potrazi za boljim životom. Pridružuje mu se djevojčica Gita koja traži roditelje. Uz mnogo dobrote i mudrosti svladavaju sve prepreke i ostvaraju svoj konačan cilj i pronalaze pravi dom… Film je na 61. pulskom filmskom festivalu osvojio nagradu publike, Zlatna vrata Pule.

Šegrt Hlapić

NEDJELJA, HRT2, 13.05, DOKUMENTARNA SERIJA, Dobar, bolji, najbolji… Kroz ušicu igle

U prvoj epizodi provjerit će znaju li natjecatelji raditi s tri osnovna materijala s kojima se svaki profesionalni krojač susreće u svom radu: pamukom, vunom i svilom. U izazovu iznenađenja natjecatelji trebaju sašiti jednostavnu tuniku od čistog pamuka. Neki briljiraju i sašiju savršene tunike, dok drugima baš i ne ide najbolje pa se domišljaju rješenjima na razne načine, uglavnom na vlastitu štetu.

Dobar, bolji, najbolji… Kroz ušicu igle

NEDJELJA, HRT3, 14.55, KRIMI KOMEDIJA, Privatni život Sherlocka Holmesa

Pedeset godina nakon smrti dr. Johna Watsona otvoren je sef u kojem su čekale njegove osobne stvari i slučaj Sherlocka Holmesa koji zbog svoje delikatnosti nije smio biti objavljen neposredno nakon što se dogodio. Jedne noći na njihova vrata u Baker Streetu 221 kočijaš dovodi ženu s gubitkom pamćenja koju je pronašao u rijeci, a u ruci je imala papirić s njihovom adresom. Holmes (R. Stephens), koji je patio od nedostatka zanimljivog slučaja, sa zadovoljstvom ga prihvaća. Ubrzo doznaju da Gabrielle Valadon (G. Page) dolazi iz Belgije, a uskoro i razlog njezina dolaska. Njezin suprug koji je radio u Engleskoj prestao je odgovarati na njezina pisma, tvrtka u kojoj je bio zaposlen ne postoji, a na adresi na koju je slala pisma nalazi se samo napuštena prodavaonica. Premda mu brat Mycroft (C. Lee) u ime britanske vlade naredi da ostavi taj slučaj, Holmes s Gabrielle i Watsonom (C. Blakely) odlazi u Škotsku gdje ga tragovi vode prema jezeru Loch Ness.

Privatni život Sherlocka Holmesa u režiji Billyja Wildera

NEDJELJA, RTL TV, 19.15, DOKUMENTARNA SERIJA, Ljubav je na selu

Ljubav se sedmi put vraća na selo! Omiljena voditeljica Marijana Batinić krenut će na put po Hrvatskoj te će gledateljima predstaviti nove kandidate ove popularne dokumentarne sapunice, u potrazi za srodnim dušama. Na njezinoj “ljubavnoj” karti ovog puta naći će se mjesta poput Drniša, Tuheljskih toplica, Đurića, Durlinaca, Kozarevca, Otočca, Pazina, Kokinaca, pa čak i hercegovačkih Gruda! Domaćini i domaćice osebujnih karaktera; udovci, razvedeni, mlađi, stariji, zavodnici i oni s jako malo ljubavnog iskustva – svi oni ugostit će Marijanu u svojim kućama i otkriti joj intimne tajne svoje nesretne samoće ne bi li netko u njima prepoznao srodnu dušu. I ove godine, gledat ćemo farmere i farmerice u potrazi za ljubavlju, a u prvoj epizodi, predstavit će se 11-ero kandidata, nakon kojih će gledatelji i gledateljice moći slati pisma onima koji im se sviđaju, ne bi li ih upoznali te na kraju možda i zaprosili.

Voditeljica Marijana Batinić

NEDJELJA, RTL TV, 20.00, AKCIJSKI FILM, Brzi i žestoki 5

Dominic „Dom“ Toretto (Vin Diesel) u grupi je koju prebacuju na novu lokaciju, u kaznionicu Lompic. Autobus u kojem se nalazi napadne grupa koju predvode njegova sestra Mia Toretto (Jordana Brewster) i Brian O’Connor (Paul Walker). Dvojac uspije osloboditi Doma te njih troje uspješno bježe u Rio de Janeiro. U Riju se bjegunci pridruže drugoj bandi koja planira ukrasti tri auta s vlaka. Brian i Mia doznaju da se vlaku nalaze agenti DEA-e, američke agencije za suzbijanje droge te da su dotični auti bili zaplijenjeni. Dom shvati da člana bande Zizija (Michael Irby) interesira ukrasti samo jedan auto – Ford GT40. I dok Mia uspije ukrasti auto, Dom i Brian se sukobe sa Zizijem koji ih odvodi do svog šefa Hernana Reyesa (Joaquim de Almeida), kako bi otkrili gdje su sakrili auto, koji banda iz nekog razloga toliko želi.

Brzi i žestoki 5

NEDJELJA, HRT2, 20.05, ROMANTIČNA KOMEDIJA, Plavuša s Harvarda

Elle Woods (R. Witherspoon) najpopularnija je članica losanđeleskog studentskog sestrinstva Delta Nu, privlačna slatka plavuša kojoj je moda najvažnija stvar na svijetu. Elle je zaljubljena u Warnera Huntingtona (M. Davis), izdanka elitne obitelji koja već pet generacija daje senatore. Na zajedničkoj večeri, na kojoj Elle očekuje da će je zaprositi, Warner joj priopći da odlazi studirati pravo na Harvard te da njegova obitelj očekuje da se zaruči s ozbiljnijom djevojkom od nje, pa moraju prekinuti. Elle je šokirana, ali ubrzo dolazi k sebi i odluči i sama upisati pravo na Harvardu. To joj i polazi za rukom, a uskoro postaje i jedna od istaknutijih studentica, pa je ugledni profesor Callahan (V. Garber), zajedno s Warnerom i njegovom novopečenom zaručnicom Vivian Kensington (S. Blair), uzima na praksu u svoj odvjetnički tim. U timu je kao asistent angažiran i mladi Emmet Richardson (L. Wilson), koji u Elle vidi veliki pravni talent. Slučaj koji preuzimaju jest obrana Brooke Windom (A. Larter), optužene da je ubila svog tridesetak godina starijeg supruga bogataša.

Plavuša s Harvarda s Reese Witherspoon

 

NEDJELJA, NOVA TV, 20.10, SHOW, Tvoje lice zvuči poznato

Uz Tomu in der Muhlena, Sandru Bagarić i Gorana Navojca kao gostujući član žirija ove će nedjelje transformacije osmero kandidata ocjenjivati poznata glumica Ecija Ojdanić, zvijezda hit serije ”Zlatni dvori”. Ove nedjelje u popularnom showu Nove TV ”Tvoje lice zvuči poznato” gledatelji imaju priliku vidjeti i prvi dvoboj u sezoni. Naime, dvije natjecateljice dobile su isti zadatak – transformirati se u Severinu. Žanamari Perčić i Ana Maras Harmander imaju zadatak žiri uvjeriti da su baš one najbolje ”skinule” Severinu, i to sa različitim pjesmama. Filipa Dizdara vidjet ćemo transformiranog u Jasmina Stavrosa, Matteo Cetinski postaje Madonna, a Fil Tilen King Africa. Pobjednica prve epizode ove sezone Hana Hegedušić iz muškog odijela Mladena Grdovića za kojeg je dobila same ovacije, ovaj put ulazi u kostim glazbene ikone Whitney Houston. Lana će pjevati neki od hitova od Boney M, a Damir Kedžo će pokušati i glasom i stasom biti što sličniji Petru Graši.

Tvoje lice zvuči poznato

NEDJELJA, HRT3, 20.20, VESTERN, Posljednji Apaš

Novi Meksiko, 1886. Geronimo (M. Blue), poglavica Chiricahua Apaša prisiljen je predati se američkoj konjici. Mladi apaški ratnik Massai (B. Lancaster) odbija predaju i odluči boriti se potpuno sam, ali je uhvaćen. Uhvatio ga je konjički indijanski skaut Al Sieber (J. McIntire) i uvjerava ga da su dani ratničkog života završeni i da je on samo običan pokoreni Indijanac. Massai, Geronimo i ostali apaški ratnici odvojeni su od žena i djece, zatvoreni u željeznički vagon i kreću na put do Floride, u rezervat St. Augustine. Kad se vlak zaustavi u St. Louisu postaju novinska senzacija, a Massai iskoristi gužvu i bježi iz vlaka.

Posljednji Apaš s Burtom Lancasterom

NEDJELJA, HRT1, 21.10, DOKUMENTARNI FILM, Portreti: Barun Janko Vranyczany Dobrinović

“Diplomacija je umijeće govorenja ljudima da idu k vragu na takav način da se oni vesele tom putovanju! To je bio stil gospodina Vranyczanyja”, prisjeća se bivši premijer i ministar vanjskih poslova Belgije Mark Eyskens u dokumentarcu o Janku Vranyczanyju Dobrinoviću, o njegovom životu i sudbini njegove plemićke obitelji kroz koje je prepričana hrvatska povijest od raspada Austro-Ugarske monarhije do danas. Svoju životnu priču Janko Vranyczany Dobrinović pripovijeda bez ogorčenosti, ljutnje i žalovanja, od idiličnog djetinjstva u Hrvatskom zagorju, u obiteljskom dvorcu u Bedekovčini, preko strahota Drugog svjetskog rata i poratnog izgona u emigraciju, do ključnih trenutaka suvremene hrvatske političke povijesti.

Portreti: Barun Janko Vranyczany Dobrinović

NEDJELJA, HRT2, 21.45, DRAMSKA SERIJA, Vikinzi

Pojava vikinške flote sije paniku među pariškim pukom. Obranom grada zapovijeda grof Odo, koji je uvjeren kako je grad spreman za opsadu. Kralj Karlo (Lothaire Bluteau) na nagovor svoje kćeri, princeze Gisle (Morgane Polanski), objavljuje kako neće napustiti grad. Vikinzi podižu logor nedaleko od grada i planiraju napad.

Vikinzi

NEDJELJA, NOVA TV, 23.00, AKCIJSKI FILM, Kapetan Amerika: Prvi osvetnik

Početkom Drugog svjetskog rata, mladi Steve Rogers (Chris Evans) silno se želi pridružiti vojsci. To je i pokušao učiniti više puta pod različitim imenima, no bezuspješno jer nema fizičke predispozicije. Dr. Abraham Erskine (Stanley Tucci) primijeti njegovu snažnu želju, pa ga regrutira za svoj eksperimentalni projekt. Rogers se uskoro transformira u super vojnika – Kapetana Ameriku, kojemu je glavni zadatak poraziti nacističku organizaciju predvođenu zlikovcem Red Skullom (Hugo Weaving).

Captain America: The First Avenger
Kapetan Amerika: Prvi osvetnikFoto: Photo Credit: Jay Maidment

NEDJELJA, HRT1, 23.45, TRILER, Nuspojave

Uspješan njujorški par, Emily (R. Mara) i Martin Taylor (C. Tatum), žive u obilju i luksuzu dok Martin ne završi u zatvoru zbog malverzacija na burzi. Kad se nakon četiri godine vrati kući, već depresivna Emily tone još dublje. Poslije neuspjelog pokušaja samoubojstva, psihijatar Jonathan Banks (J. Law) počne liječiti Emily. Ona ne želi u bolnicu stoga pristane na terapiju i antidepresive, ali novi lijek koji joj pomaže ima teške nuspojave.

Nuspojave (Rooney Mara i Channing Tatum)

Povratak na Net.hr