NAPETO U 'MILIJUNAŠU' / Student FER-a odustao na pitanju za 125.000 kuna pa ponudio točan odgovor: Kako biste vi prošli?

Image

Iza nas je, osim napete druge polufinalne večeri Eurosonga - i napeta večer u 'Milijunašu'

13.5.2022.
10:28
Play logo

Prije samog početka Eurosonga, gledatelje je u napetosti držala još jedna epizoda popularnog kviza "Tko želi biti milijunaš"?

Ivan Mičić prvi je koji je sjeo na fotelju preko puta Tarika Filipovića. Raspolagao je dvama džokerima, a odgovarao je na pitanje za 64.000 kuna. Nije dvojio kada je pročitao pitanje te je odmah upitao džokera zovi služi li se vozač koji pri izlasku iz automobila vrata otvara desnom rukom – austrijskim, danskim, nizozemskim ili švicarskim zahvatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džoker mu nije bio baš previše siguran pa je rekao kako je riječ o nizozemskom zahvatu, no Ivan je kao konačan odgovor ponudio danski zahvat te je potom vrući stolac prepustio najuspješnijem u igri Najbrži prst.

shimmer fallback
shimmer fallback
Image
ZA SVE JE KRIV LEONARDO /

Ovo pitanje iz Milijunaša zvuči prelako, ali ispostavilo se da ipak nije tako: Znate li vi odgovor?

Ivanovo je mjesto na fotelji nasuprot Tarika zatim preuzeo 21-godišnji Fabijan Bošnjak iz Samobora. Svoj je džoker "ispucao" na pitanju o omjeru osam osvojenih medalja hrvatskih sportaša na prošlim Olimpijskim igrama u Tokiju, u ponudi ostali odgovori dva zlata, dva srebra te četiri bronce i tri zlata, tri srebra i dvije bronce, a izostali odgovori dva zlata, četiri srebra i dvije bronce te tri zlata, dva srebra i tri bronce.

Radilo se o tri zlatna oličja, a zatim je uslijedilo pitanje iz povijesti. Trebao je odgovoriti je li najduže trajao Prvi punski rat, Prvi križarski rat, Prvi balkanski rat ili Prvi svjetski rat. Iskoristio je džokera zovi i uvažio njegovo mišljenje da se radi o Prvom punskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
shimmer fallback
shimmer fallback

Ipak, FER-ovac je odustao na pitanju za 125.000 kuna. Nije znao je li Ernest Hemingway, Albert Camus, William Faulkner ili Jean-Paul Sartre u novinama ugledao svoju osmrtnicu nakon što je u dva uzastopna dana 1954. preživio dvije zrakoplovne nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kad ga je Tarik pitao što bi odgovorio da nije odustao, ponudio je točan odgovor. Radi se, naime, o Ernestu Hemingwayu. Upravo je on te godine prvo bio u unajmljenom zrakoplovu nad tada Belgijskim Kongom, koji se srušio nedaleko od slapova Murchison. Idućega dana nalazio se pak u avionu kojim je trebao otputovati u Entebbeu po medicinsku skrb, ali se zrakoplov srušio pri uzlijetanju.

Play logo

Posljednja natjecateljica, Silvana iz Podstrane pomoć je trebala na pitanju za 4000 kuna o detalju koji nije dio prepoznatljiva imidža Roberta Smitha, pjevača grupe The Cure. Njezin je džoker rekao da zlatna ogrlica ne pripada njegovu imidžu jer su i raščupana kosa i crveni ruž, kao i crna odjeća, dijelovi prepoznatljiva stila frontmena legendarne britanske pop rock grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S osvojenih 8000 kuna te dva džokera na raspolaganju, zaključila je ovotjedno gostovanje.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo