TV

ŽIVOT BEZ IČEGA

SHOW KOJI JE POMAKNUO GRANICE: Život bez mobitela, šminke, odjeće i materijalnih stvari

Channel 4 počeo je emitirati novi dokumentarac koji prikazuje pet osoba koje su se odrekla materijalnih stvari i pokušale živjeti bez ičega, uključujući i odjeću.

Oslobođeni od tiranije nebitnih stvari, sudionici ovog izazova ponovno su otkrili jednostavna zadovoljstva kao što su razgovor, sviranje klavira i osjećaj zadovoljstva kad steknete novog prijatelja, piše Daily Mail.

KONTROVERZNI SERIJAL: Na male ekrane se vraća show u kojem se parovi seksaju u studiju

Get on channel 4 #lifestrippedbare #naked

A post shared by Stacey Helliwell (@stacey.lupin) on

Pet osoba pristalo je da, privremeno, svaki komad odjeće, namještaja, dekoracije i predmeta iz kuhinje zamijeni nematerijalnim stvarima.

GOLOTINJA U DNEVNOM TERMINU: Ovo je 8 najeksplicitnijih realityja na svijetu

Show započinju potpuno goli, a sve što imaju u stanu je grijanje, topla voda, toalet papir i osnovne namirnice.

Behind the scenes #lifestrippedbare HOMEMADE SOCKS USING A STRIP OF FABRIC

A post shared by Heidi May (@heidimichellemay) on

“Trbuh me je zabolio kada sam vidjela da sve moje stvari odlaze u kamionu. Doživjela sam šok. Dok sam bila mala nismo imali novca i sjećam se da su druga djeca nosila dizajnersku odjeću. S 11 godina počela sam raditi male poslove kako bih sebi mogla priuštiti stvari. Mislim da mi je to davalo osjećaj sigurnosti i status”, rekla je modna dizajnerica Heidi May.

SEKS U KUTIJI NA POZORNICI Bizarni reality showovi koji izazivaju zgrazanje

Kad se trebala spakirati za put shvatila je da posjeduje previše stvari koje nije koristila.

Svaki dan natjecatelji showa mogli su dobiti po jedan predmet, ali prva dva dana spavali su nagi na podu i bez odjeće išli u prodavnicu.

“Najgora stvar mi je bila otvoriti vrata gola. To je nešto što ne želim nikada ponoviti”, rekla je Heidi.

Kada su dobili priliku da dan po dan dobivaju neki predmet, počeli su razmišljati racionalno i tražiti samo stvari koje su im potrebne. Heidi je tražila madrac, potom bankovnu karticu, lonac, hlače i trenerku.

Učesnici su tijekom showa počeli pričati s nepoznatim ljudima što inače ne bi uradili, te su počeli više cijeniti sebe i prirodnu ljepotu. Također, shvatili su da su stvari tu zbog njihove potrebe i da ih one ne definiraju. Zaključili su da su ljudi ti koji ih čine sretnim i da su prijatelji pravo bogatstvo, a ne hrpa stvari koja ih je okruživala godinama.

Povratak na Net.hr