TV

POČIVALI U MIRU

NEĆE JE SINHRONIZIRATI: Belgijci kupili našu seriju, prikazuju je u udarnom terminu

Pravo prikazivanja hrvatske dramske TV serije Počivali u miru, razvijane u okviru Nacionalnog programa razvoja audiovizualne industrije, otkupila je belgijska javna televizija za flamansko govorno područje – Vlaamse Radio en Televisieomroeporganisatie – VRT (Flamanska radiotelevizija), članica EBU-a.

Ova serija čiju je proizvodnju financirao HRT, na belgijskoj će se televiziji prikazivati u prime timeu; neće biti sinkronizirana, nego titlana, tako da će belgijski gledatelji hrvatske glumce čuti na hrvatskom jeziku

Ovo je prva televizijska serija, čiji je razvoj financirao HAVC, koja će se prikazati na nekoj televiziji zapadne Europe.

Producent i kreator serije Dario Vince rekao nam je kako je serija do sada također otkupljena za prikazivanje na dvije televizije u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori.

Konačno nas vide na svjetskom tržištu

“Vjerujemo da bi se unatoč teškoj financijskoj situaciji javnih televizija u Srbiji i Sloveniji ona prije ili kasnije trebala pojaviti i tamo. Plasman serije u Belgiju mogao bi pomoći nama, ali i drugima koji pokušavaju ovdje razvijati ambiciozne dramske projekte, da skrenemo pažnju šireg svjetskog tržišta”, rekao je.

Dario Vince dodaje kako je osnovnu priču druge sezone postavio on, a da je scenarij razvijao zajedno sa Sašom Podgorelecom i Ivanom Turkovićem Krnjakom. “U samoj završnici, priključio nam se i redatelj druge sezone Goran Dukić“, kaže.

Što se budućeg života serije tiče, želja je autora serijala i Ring produkcije, u partnerstvu s HRT-om dovršiti planiranu trilogiju i snimiti završnih deset epizoda posljednje, treće sezone serijala.

Povratak na Net.hr