TV

IDE VRIJEME

KULTNI ‘SOPRANOVI’: Prošlo je već 18 godina od emitiranja prve epizode popularne serije

Nedavno je obilježeno 18 godina od premijere kultne serije ‘Obitelj Soprano’.

Krimi drama ‘Obitelj Soprano’ prikovala je milijune gledatelja uz male ekrane tijekom šest sezona, a tko bi rekao da je od prve epizode već prošlo 18 godina.

Serija prati obitelj Soprano, prije svega glavnog lika Tonyja Soprana, Talijana umiješanog u mafijaške poslove, kojeg glumi James Gandofini.

Preminuo glumac James Gandolfini, legendarni Tony Soprano

Osim mafijaških obračuna i sukoba, publiku i kritičare osvojila je i izgradnja likova te njihovi stvarni problemi u danim okolnostima, kao i česte scene u kojima Tony razgovara sa svojom psihijatricom Jennifer Melfi, što je njegov lik učinilo realnim čovjekom s problemima s kojima se svi mi suočavamo.

Na službenoj stranici serije obožavateljima je postavljeno pitanje – što to čini Sopranove televizijskim klasikom, a uslijedili su razni odgovori.

Neki pak smatraju da je odgovor kompleksnost lika kojeg je izgradio James Gandofini. “Potpuno ste izmanipulirani njegovim šarmom i beskrajnom ljubavlju prema obitelji. On je sjajan lik. Eto što čini seriju klasikom”, komentirao je jedan gledatelj.

Drugi pak smatraju da je to odnos Paulieja i Tonyja te njihovo prijateljstvo i obiteljske vrijednosti.

“Zato što je prošlo 18 godina, a i dalje je najbolja serija koja je ikada emitirana na televiziji”, zaključuje jedan gledatelj.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr