TV

OD 1. VELJAČE

HUMORISTIČNA SERIJA ‘BLAGO NAMA’ VRAĆA SE NA RTL: Najzabavniju TV obitelj zadesit će potres i pandemija!

Uigrana glumačka ekipa od početka je kliknula pa dobro raspoloženje na setu nije moglo pokvariti ni ‘novo normalno’

Omiljeni likovi serije “Blago nama” već će sljedeći tjedan, od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati, ponovno nasmijavati brojne gledatelje, a osim već poznatih obiteljskih i bračnih zavrzlama, očekuju ih i novi problemi – zagrebački potres i pandemija zbog koje sele u karantenu!

Na brojne generacijske razlike, roditeljske muke, prve simpatije, razmirice s osebujnim susjedima iz kvarta ili “ljubav” tasta i zetova u kući Pavićevih gledatelji su već itekako naviknuli, no u novim epizodama Jadranka, Dragu, Borisa, Anu i ostatak ukućana morit će i neke posve nove brige. Ekipi na setu, predvođenoj Enisom Bešlagićem, Žarkom Radićem, Hristinom Popović, Tarom Rosandić, Filipom Križanom i Zlatanom Zuhićem, pandemija koronavirusa u ožujku je na nekoliko mjeseci poremetila planove i prekinula snimanje, a zatim je i sama ušla u scenarij!

HUMORISTIČNA SERIJA ‘BLAGO NAMA’ OD VEČERAS NA RTL-U: Enis Bešlagić u ulozi veseljaka Jadranka nasmijat će vas do suza

“Kad je krenulo cijelo ludilo oko korone, odluka da se u seriji bavimo i njome nametnula se sama od sebe – pišemo seriju o ‘ovdje i sada’ pa je malo bezveze da zanemarimo globalnu pandemiju i sve ono što je kod nas izrodila. A onda nas je još pogodio i potres! Sjećam se tada kako smo se zezali da bi scenaristu koji producentu donese scenarij s dvjema prirodnim katastrofama u istom filmu ovaj rekao da nije normalan, ali eto, kod nas se dogodilo!” prisjeća se scenarist Vlado Bulić, koji je “Blago nama” radio u već provjerenom tandemu s kolegicom Mirnom Miličić te redateljem Goranom Rukavinom.

Maja Bota za RTL

‘Uvijek je vrijeme za smijeh’

A osim pandemije i potresa, ističe Bulić, u nadolazećim će se epizodama naći i svi ostali aktualni događaji, poput državne pomoći zaposlenima, obnove zgrada srušenih u potresu, privlačenja turista usred pandemije, snalaženja u novom normalnom i dolaska prvog cjepiva.

“I kod prijašnjih naših projekata vodili smo se idejom da publiku opustimo i nasmijemo, da nakon cijelog dana malo sjednu pred televizor i zabave se s našim likovima u našem svijetu. Naravno, 2020. je sve skupa malo eskaliralo i otišlo u ekstrem, ali na sve se živ čovjek navikne. A u tom najviše pomogne humor. Ne bih rekao da serija odvraća misli od svakodnevice nego se baš tom svakodnevicom bavi, ali joj se i smije, što može imati i terapeutski učinak”, dodaje.

S njim se slaže i Miran Kurspahić, koji je u seriji “Blago nama” utjelovio osebujnog susjeda Martina: “Prilagodljivost i otvorenost koja zna prepoznati duhoviti moment neke aktualne situacije ono je što krasi naše autore, koji s lakoćom pronalaze satiru iz naših svakodnevnih života, pa ju potom upisuju u likove i radnju. Uvijek je vrijeme za smijeh, posebno za autoironiju, jer nam ta vrsta autokritičnosti ostavlja mogućnost da ostanemo lucidni u ovakvom ludom vremenu”.

Maja Bota za RTL

Odlična atmosfera na setu

Uigrana glumačka ekipa od početka je kliknula pa dobro raspoloženje na setu nije moglo pokvariti ni “novo normalno”, a legendarni Žarko Radić prisjetio se kako im je bilo pridržavati se strogih mjera, a zatim iste te mjere i nedaće na šaljiv način iznijeti pred kamerama: “Uvjeti na snimanju bili su neuobičajeni. Mjerenje temperature, maske, dezinfekcija, distanca… Nisam nikada imao prilike komentirati na sceni tako bitne i stresne događaje bez vremenskog otklona. Ovdje nam se dogodilo da smo snimali situacije o epidemiji dok ona traje i o potresu dok se stvarno treslo. No zahvaljujući prekrasnoj ekipi uspjeli smo zadržati odličnu atmosferu na setu”.

A iako su iza glumačke ekipe vrlo neobični mjeseci snimanja, cijela im je situacija dala još više razloga za pozitivnu energiju i još veću motivaciju, a to potvrđuje i Zlatan Zuhrić Zuhra, popularni Glavina: “Sve je bilo zapravo jako stvarno jer smo bili točno u jeku pandemije. Siguran sam da će gledatelji osjetiti kako su sve situacije donesene vrlo životno i da smo ih pokušali razvedriti!

S jedne mi je strane žao što su nam okolnosti nakratko prekinule snimanje u ožujku, ali s druge strane publika će sada nove epizode moći vidjeti u punom svjetlu i s aktualnim temama”, priča Zuhra pa dodaje, “Smatram da je ova serija jako dobar način da se na pozitivan, urban i fin način pokaže kako i u negativnim trenucima postoji humor te koliko je ustvari potreban”.

Maja Bota za RTL

Niz novih humornih zapleta

“U svim teškim situacijama posao nam pomaže odagnati teške misli. Kad imate sreće da taj posao obavljate s Tarom, Hristinom, Enisom, Filipom, Zuhrom, Miranom, onda vrlo brzo zaboravite na gotovo sve probleme i jednostavno uživate!” zaključuje pozitivno i Žarko Radić.

RTL-OVA SERIJA ‘BLAGO NAMA’ NASMIJAT ĆE VAS DO SUZA: Za dodatnu dozu zabave pobrinut će se i brojni gostujući glumci

Kako će ova glasna i šarolika obitelj podnijeti karantenu pod istim krovom, kako će štedljivi Drago reagirati na probleme nakon potresa, kako se s virusom nosi čistunka Ana, ima li Jadranko kakav novi “provjeren” recept za brzu zaradu, i kakav su “genijalan” plan za spas gospodarske situacije pripremili Boris i Glavina, gledatelji će doznati već od 1. veljače na RTL-u.

“Blago nama” na rasporedu je od ponedjeljka do četvrtka u 20 sati, a u prvom tjednu emitiranja, od ponedjeljka do srijede, gledatelje očekuje posebna doza smijeha uz čak dvije epizode zaredom.

Povratak na Net.hr