Voditeljica i supruga Željka Joksimovića razina srpskim je medijima pokazala kako joj razina antitijela nakon cijepljenja iznosi 39.56

Srpska voditeljica Jovana Joksimović u siječnju je primila prvu dozu Pfizerovog cjepiva protiv covida-19. Priznaje kako se nakon druge doze osjećala bolesno čak tjedan dana, no sve bi ponovila.

"Htjela sam se cijepiti. Inzistirala sam na tome. Htjela sam to napraviti onog trena kad je cjepivo bilo dostupno u našoj državi. Pravo da vam kažem, bila sam nestrpljiva kada će to biti omogućeno nama novinarima. Srećom, bili smo među prvima jer novinari spadaju u prioritetne grupe. Imala sam privilegiju da primim prvu dozu već u siječnju", rekla je voditeljica u razgovoru za Blic.

Otkrila je da je primila Pfizerovo cjepivo.

"U razgovorima sa stručnjacima i ljudima koji znaju mnogo više nego ja zaključila sam da je riječ o cjepivu koje je proizvedeno po nekim novim tehnologijama... Shvatila sam da je transparentna priča oko tog cjepiva i da alergijske reakcije koje se u nekim slučajevima javljaju su veoma male. Gotovo da ne postoje. I to mi je bilo važno", objasnila je Jovana.

Porast antitijela

Dodala je kako je tek nakon druge doze cjepiva osjetila određene nuspojave.

"Nakon prve doze cjepiva nisam imala nikakvu reakciju, osim što me je malo boljela lijeva ruka u koju sam dobila ubod igle. Međutim, nakon druge doze imala sam povišenu temperaturu, curio mi je nos, kašljala sam. Trajalo je sedam dana, osjećala sam se bolesno. Poslije toga je sve bilo kao rukom odneseno. Ono što je važno, sedam dana nakon druge doze otišla sam provjeriti antitijela i imala sam 35. I ovaj rezultat koji sam vam poslala je tri i pol tjedna nakon cijepljenja, što znači da mi je jako porastao nivo antitijela", rekla je.

Naime, nakon druge doze cjepiva razina antitijela iznosi joj 39.56.

"Kad bih se ponovo trebala cijepiti, izabrala bih opet Pfizer", zaključila je voditeljica.