'BAŠ SAM UŽIVAO U NJIHOVOJ IZRADI' / Tvorac svih genijalnih maski 'Masked Singera' otkriva kako je dobio inspiraciju: 'Nije mi to teško palo...'

Image
Izvor: RTL.hr

'Zamislio sam da sam dječak i napravio maske za koje sam mislio da će biti slatke i da te onako tjeraju da ih zagrliš. Nije mi to teško palo. Uživao sam nakon mode i posla sjesti i pokušati razmišljati kao dijete', rekao je Juraj Zigman

16.3.2023.
15:25
RTL.hr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prošle subote započela je nova sezona spektakularnog showa 'Masked Singer', nakon kojeg su mnogi komentirali kako su maske naprosto genijalne, a sve ih je osmislio jedan od hrvatskih najuspješnih dizajnera Juraj Zigman.

U razgovoru za portal Žena.hr Zigman navodi kako su reakcije nakon prve emisije bile odlične i da mu to doista puno znači budući da je uživao u njihovoj izradi, te je jako zadovoljan kako su ispale, a nije na odmet ni činjenica kako su i zvijezde koje se kriju ispod maski zadovoljne s maskama, saživjeli su se s njima i baš uživaju. To je potvrdila i Nika Fleiss koja je ispala u prvoj epizodi showa.

'Svaka maska je posebna na svoj način'

Image
SVE U TAJNOSTI /

Nika Fleiss otkrila što se događa iza kulisa 'Masked Singera': 'Nitko nije blizu nikoga, mi iz sobica gdje čekamo...'

Image
SVE U TAJNOSTI /

Nika Fleiss otkrila što se događa iza kulisa 'Masked Singera': 'Nitko nije blizu nikoga, mi iz sobica gdje čekamo...'

"Super ako joj je bilo dobro, no nikako ne mogu reći da je Dino bio lak za nositi. Svaka maska ima svoje posebnosti i doista svaka je posebna na svoj način", objasnio je Zigman.

shimmer fallback
shimmer fallback

Inspiracija za maske mu je ovaj put bila, kako kaže, prilično jednostavna.

"Zamislio sam da sam dječak i napravio maske za koje sam mislio da će biti slatke i da te onako tjeraju da ih zagrliš. Nije mi to teško palo. Uživao sam nakon mode i posla sjesti i pokušati razmišljati kao dijete", rekao je Juraj Zigman.

Nema favorita: 'Svaka mi je draga na svoj način'

Jedna od maski koje je oduševilo sve definitivno je bilo Čudnovište. Iako, mora se reći, kako zvijezdi koja se skriva ispod te maske nije nimalo lako.

"Čudnovište je maska koja ima barem 25 kilograma i u promjeru je oko 2 metra. Treba imati poseban box kojim ulazi u studio. Puno je tu spužve kako bi se dobio takav promjer, pa i krzno koje dodatno podiže temperaturu, a ispod maske Čudnovište ima i poseban ventilator koji ga barem malo hladi", govori Zigman.

Zigman dodaje kako svaka maska ima svoju specifičnost, a on osobno nema favorita jer mu je svaka maska draga na svoj način.

Zavidna karijera: 'Nicki Minaj me prva pogurala'

No, osim uspjeha u 'Masked Singeru', Juraj Zigman ima zavidnu internacionalnu karijeru, iako on skromno navodi kako je tek gradi. No, njegove kreacije nose svjetske zvijezde poput Nicki Minaj, Christine Aguilere, Cardi B, a radio je i cijelu turneju s Lizzo.

"Volim reći da je Nicki Minaj prva koja je pogurala moj dizajn u svijet. Ona je stvarno super osoba s golemom mrežom fanova i stilista. I jednostavno suradnja s njom me, po mom mišljenju, najviše pogurnula", smatra Zigman.

shimmer fallback
shimmer fallback

Kaže da mu je najveći uspjeh što sa svojim timom nerijetko uspije isporučiti kreacije u dva dana, a pri tome kaže vjeruje u radno vrijeme i nikad ne traži od svojih ljudi da rade danonoćno.

"Nisam imao problema sa slanjem, osim lani kad smo radili za Coachellu. Poslali smo sve, i pošiljka je nestala. Točnije na snimci se vidjelo kako je dostavljač pogriješio i ostavio paket vani te na snimci se vidjelo kako dolazi čovjek i odnosi sve to. Ipak, uspjeli smo se organizirati i poslati novu kreaciju za Karol G koja je nosila kostim na drugom nastupu", otkriva Zigman.

A radio je i s jednom velikom zvijezdom, o kojoj još ne smije ništa otkriti.

"Po mome mišljenju to je najveća zvijezda s kojom sam dosad radio i jedva čekam da to izađe van. No, ne smijem sada ništa otkriti, iako bih volio ispričati sve", iskreno će Juraj.

No, ono što ga posebno veseli kod rada sa svjetskim zvijezdama je činjenica da njihova suradnja nije jednokratna, već nerijetko su njegove kreacije zvijezde poput Aguilere nosile na različitim mjestima i eventima.

'Volio bih odjenuti Beyonce ili Lady Gagu'

"To mi je iznimno drago", kaže Zigman i dodaje kako bi volio odjenuti Beyonce ili pak Lady Gagu.

Iako su se njegove kreacije dosad vezale isključivo za žensku modu, u posljednje vrijeme surađuje i s Loganom Paulom te mu je izradio već nekoliko kostima za hrvanje.

"Želja mi je do kraja godine napraviti spektakularnu reviju na kojoj ću na neki način dovesti cijeli svijet k nama. I tamo ću definitivno predstaviti i dio muške mode", otkrio je Zigman za portal Žena.hr.

Kako će izgledati zabavni pjevački dvoboji novih šest raskošnih maski, hoće li detektivi uspjeti slijediti tragove te tko će na kraju emisije morati otkriti svoj identitet i napustiti show – megaspektakl 'Masked Singer' gledajte u subotu od 20.15 sati na RTL-u.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču