Nakon nedavno osvojenih bronci za svoj Cuvée 2017. i Pošip 2019. na International Wine Challengeu, hrvatska vinarija Bora Vina predstavlja se u srijedu 23. lipnja vinskim kužerima i bonkulovićima na Foodbalerki, zagrebačkom retrofestivalu fine hrane i pića, glazbe i nogometa.
Uz Pošip, pun nježnih voćnih nota, posjetitelji festivala imat će priliku kušati lagan i osvježavajuć Sauvignon Blanc ove mlade i uspješne vinarije, dok će treće Borino vino Cuvée, s odlikama aroma suhog voća poput šljiva, crnog ribiza i tamne čokolade biti spareno s ragùom od hobotnice kojeg servira Chef kuha doma.
“Naša vina prezentiramo na Foodbalerki jer ih proizvodimo za ljude koji vole piti vrhunska vina, fino jesti i plesati uz dobru glazbu. Baš se takvim posjetiteljima najviše i veselimo”, kaže Antonio Zuza, poznati hrvatski DJ koji će u srijedu na platou Tuškanac s vinila vrtiti globalnu selekciju plesne glazbe.
Prirodni sastojci hedonističkog života
No, osim što je DJ i vlasnik izdavačke kuće Imogen Recordings, Zuza je i čovjek iza Bora Vina.
“Dobro vino i dobra muzika oduvijek prirodno idu zajedno, prirodni su sastojci hedonističkog načina života kakav želimo promicati i podijeliti sa svima. Ljubav prema muzici i prema vinu naslijedio sam od svojih starih, iako oni nisu baš poznavatelji plesne glazbe”, kaže kroz smijeh Zuza, koji je zajedno s obitelji u benkovačko-stankovačkom vinogorju zasadio tradicionalne sorte maraštinu i pošip, svrdlovinu i plavinu, kao i već spomenuti sauvignon blanc, merlot, crni grenache i syrah.
Plesna srijeda uz Bora Vina na Foodbalerki održat će se 23. lipnja, na platou Tuškanac, od 14 do 23 sata.