Vodimo vas na velike zvijezde svjetskog jazza

shimmer fallback

Velike zvijezde svjetskog jazza hrvatskoj će publici ponuditi priliku koja se ne propušta. Festival Jazz.hr/jesen održat će se od 15. do 18. listopada u KD Vatroslava Lisinskog.

15.10.2012.
9:00
Play logo

Povodom tisućite (!) emisije Vrijeme za jazz, koja se 19 godina emitira na III programu Hrvatskoga radija, druge večeri festivala, u utorak, 16. 10., nastupit će Jazz orkestar HRT s gostom: trubačem, skladateljem i aranžerom Charlesom Tolliverom.

Tolliver je jedan od najcjenjenijih voditelja jazz orkestara današnjice. Nakon iznimne karijere tijekom koje je svirao s uglednicima jazza i vodio vlastite skupine, vratio se jazz orkestru snimivši dva cijenjena albuma od kojih je With Love bio nominiran za nagradu Grammy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik za utorak, 16. listopada: Gorana Roje

U srijedu, 17. 10. nastupit će Kenny Werner All-Star Quintet, u kojem uz pijanista Wernera sviraju saksofonist Benjamin Koppel, trubač Randy Brecker, kontrabasist Scott Colley i bubnjar Antonio Sanchez. Werner vodi vlastite sastave u kojima sviraju zvijezde jazza, a surađivao je s mnogima od vodećih jazzista i svjetskim jazz orkestrima za koje je skladao i pisao aranžmane. Vrhunac ovogodišnjeg festivala s potencijalom zagrebačkog jazz koncerta godine!

Posljednju večer festivala, u četvrtak, 18. 10., nastupit će drugi ovojesenski trio velikih glazbenika: trubač Claudio Roditi, klavirist Klaus Ignatzek i kontrabasist Jean-Louis Rasinfosse. Svi u biografijama bilježe suradnje s legendarnim jazzistima, a kao trio bez bubnjara, ova je trojka, koja u istoj postavi djeluje već četvrt stoljeća, posvećena profinjenim izvedbama mainstream jazza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitnik za četvrtak, 18. listopada: Nada Mileusnić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koncerti počinju u 20 sati, a tijekom festivala u predvorju Male dvorane Lisinski bit će postavljena izložba fotografija pod nazivom Jazz kroz objektiv Davora Hrvoja.

Play logo

Najbrže čitatelje vodimo na dobru zabavu uz svjetski jazz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak, 15. 10., nastupili su trio koji čine austrijski saksofonist Karlheinz Miklin, švicarski kontrabasist Heiri Kanzig i američki bubnjar Billy Hart. Dobitnici za ponedjeljak 15. listopada: Martina Gradečak Goran Zrnčić

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo