Vodimo vas na Schengenfest!

Najluđi slovenski festival u mjestu Vinica, koji ove godine očekuje više od 15 000 posjetitelja za peti rođendan, nudi vam preko 40 odličnih izvođača od kojih posebnu pažnju plijene KAISER CHIEFS, LENINGRAD COWBOYS, PARNI VALJAK, PAROV STELAR i RIBLJA ČORBA čiji je nastup posljednjih dana izazvao niz kontroverzi. Četiti najbrža čitatelja nagrađujemo s ulazicom za festival.

Uz rock headlinere, predstavnici elektronske scene na festivalu bit će FUNKERMAN, TOM NOVY i SHAPESHIFTERS.

Uz spomenuta gostovanja, tu su MAJKE, KAWASAKI 3P, LOLLOBRIDGIDA, SEVDAH BABY, SIDDHARTA te mnogi drugi, a organizatori su publici odlučili pokloniti i dvije predstave „ČEFURJI RAUS“ i „JAMSKI ČLOVEK“.

Festival svoja vrata otvara u petak 11.00 sati ujutro, a njegova lokacija je 15-tak minuta od Karlovca.

Schengenfest se održava već petu godinu u slovenskoj regiji Bela Krajina, u mjestu Vinica tik uz hrvatsko – slovensku granicu.

Prošlogodišnji uspjeh lansirao je Schengefest na poziciju najposjećenijeg slovenskog festivala, a sami organizatori nazvali su ga festivalom sunca, zvuka i zabave koji raznolikim programom svake godine privlače sve više više posjetitelja.

‘Ovo nije bilo kakav festival – usudili bismo se reći da tu očekujemo ljude bez kompleksa željne dobrog provoda jer je to istinski odmor u tom slučaju, ništa drugo se s tim ne može mjeriti. I naš line up izvođača pokazuje koliko smo kao organizatori neopterećeni time je li nešto cool ili nije cool – nama je cool da se tri dana zabavljamo, da se za svakoga nađe ponešto, da steknete nova poznanstva i da vas za SCHENGENFEST vežu super sjećanja’, stav je organizatora iz KUD-a Bela Krajina i čini se da njihova formula uistinu djeluje jer svake godine dolazi sve više posjetitelja, kako na festival tako i u festivalski kamp.

U povijest Schengenfesta do sada je upisano oko 40.000 posjetitelja i preko 110 izvođača, a neki od njih bili su Hladno Pivo, TBF, Jinx, Kultur Shock, Dubioza Kolektiv, Edo Maajka, Superhiks, S.A.R.S., Laibach

Zajašite električnog bika, pogledajte predstave, uđite u ring s divovskim boksačkim rukavicama i obračunajte se s onim tko vam je ukrao pivu, kupajte se u rijeci Kupi, upoznajte nove ljude i priuštite si zabavu kakvu zaslužujete. Ulaznica u pretprodaji još uvijek iznosi 59 eura za tri dana i 29 eura za jedan dan, a u nju je uključeno mjesto u festivalskom kampu.

Dostupne su na svim prodajnim mjestima Eventima i na http://www.eventim.hr. Za više informacija posjetite http://www.schengenfest.si.

Net.hr i Menart četiri najbrža čitatelja nagrađuju sa ulaznicom za festival. Dvoje ih besplatno upada u petak, a dvoje u nedjelju.

Povratak na Net.hr